Την προκήρυξη 81 θέσεων μόνιμων γιατρών για 28 νοσοκομεία της χώρας, ενέκρινε ο υπουργός Υγείας.

Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, οι 16 από τις συγκεκριμένες θέσεις είναι διευθυντών και οι 64 επιμελητών Α’ και Β’.

Η πλειοψηφία των θέσεων, και πιο συγκεκριμένα οι 49 από τις 81, αφορά Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. στη νησιωτική Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, που παρατίθεται πιο κάτω, η υποβολή των δικαιολογητικών θα ξεκινήσει στις 27 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 17 Αυγούστου.

Οι αποφάσεις προκήρυξης των νοσοκομείων και των Δ.Υ.Πε. για τις συγκεκριμένες θέσεις πρέπει να έχουν εκδοθεί και αναρτηθεί στη "Διαύγεια" το αργότερο μέχρι τις 21 Ιουλίου.

Αναφορικά με την προκήρυξη για την πρόσληψη 81 μόνιμων ειδικευμένων ιατρών, ος Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ. δεν είναι προϊόν της συγκυρίας του κορονοϊού, αλλά αποτέλεσμα του σχεδιασμού και των αποφάσεων της Κυβέρνησης.

Στο υπουργείο Υγείας θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με νέο προσωπικό, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη νησιωτική Ελλάδα.

Υπενθυμίζω δε, πως εκτός από τις 81 προσλήψεις μονίμων ιατρών που προκηρύχθηκαν, μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν τα συμβούλια κρίσεων για τις προσλήψεις ακόμη 942 μονίμων ιατρών.

Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε το υγειονομικό πλεονέκτημα που πετύχαμε, σε κεκτημένο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για την ίδια την κοινωνία, για τον άνθρωπο.

Και το στόχο αυτό, θα τον πετύχουμε".

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες