Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Λεωφόρου Αλεξάνδρας πραγματοποίησε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενος από τον πρώην γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό.

Η συγκεκριμένη δομή είναι η πρώτη που είχε τεθεί επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε 24ωρη λειτουργία στον αστικό ιστό και την περίοδο της πρώτης φάσης της πανδημίας μετατράπηκε σε Κέντρο Covid.

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τη μικτή λειτουργία της δομής, παράλληλη δηλαδή λειτουργία τακτικών ιατρείων, Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και υποδοχής Covid και συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της επόμενης φάσης για την καλύτερη προετοιμασία του συστήματος Υγείας.

Επιβεβαιώθηκε η εμπιστοσύνη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η ανάγκη μόνιμης ενίσχυσής του και η μισθολογική αναβάθμιση του υπηρετούντος προσωπικού.

Ο Ανδρέας Ξανθός μετά την επίσκεψη, δήλωσε τα εξής:

"Επισκεφθήκαμε μία δομή ΠΦΥ που ήταν από τις λίγες που η Κυβέρνηση αξιοποίησε στη μάχη κατά του Covid. Με βάση την εμπειρία από την πρώτη φάση της πανδημίας, αλλά και την ανάγκη όλο το φάσμα των υπηρεσιών του ΕΣΥ να επανενεργοποιηθεί στην φροντίδα τακτικών και έκτακτων περιστατικών, καλούμε την Κυβέρνηση να υποστηρίξει με ουσιαστικό και μόνιμο τρόπο την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ στα αστικά κέντρα και τις αντίστοιχες δομές στην περιφέρεια και ειδικότερα στις τουριστικές περιοχές. Είναι αναγκαίο βήμα όχι μόνο θωράκισης του συστήματος υγείας, αλλά και θεμελιώδης προϋπόθεση για την τουριστική και ευρύτερα οικονομική ανάκαμψη".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD
ΣΦΕΕ: Εκδήλωση ''Ημέρα Καριέρας''
Υπάρχουν στην πραγματικότητα λειτουργικοί αλκοολικοί;