Στο ''κόκκινο'' βρίσκεται η ανασφάλεια των εργαζομένων στη δευτεροβάθμια περίθαλψη του ιδιωτικού τομέα, καθώς το τελευταίο διάστημα πάνε και έρχονται οι ξένοι επενδυτές στα ενδότερα των ιδιωτικών κλινικών, προκειμένου να ελέγξουν τους εσωτερικούς χώρους των κτιρίων, τον ιατρικό εξοπλισμό που διαθέτουν και βεβαίως τα οικονομικά τους που εδώ και πολύ καιρό είναι λειψά. Εξ ου και τα 80 περίπου λουκέτα που έχουν καταγραφεί στον κλάδο την τελευταία δεκαετία. Σήμερα, δραστηριοποιούνται περί τις 100 ιδιωτικές κλινικές στις οποίες περιλαμβάνονται και οι ψυχιατρικές.

Σύμφωνα, λοιπόν, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, Funds από την Αμερική αλλά και το Ισραήλ - ανεξάρτητα από αυτά που ήδη δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα- βρίσκονται σε καθημερινές επαφές με επιχειρηματίες του κλάδου, για την οριστικοποίηση των συμφωνιών απόκτησης των ιδιωτικών κλινικών που διαθέτουν. Κατά τις ίδιες πηγές, επί του παρόντος το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, δηλαδή Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και στην Κρήτη - ειδικότερα στα Χανιά- που συγκεντρώνει ενδιαφέρον λόγω της γεωγραφικής της θέσης και του μεγάλου αριθμού των τουριστών που υποδέχεται κάθε χρόνο . Υπενθυμίζεται, ότι σχετικά πρόσφατα χέρια άλλαξε ιδιωτική κλινική στο Ηράκλειο και πέρασε σε fund.

Πηγές, μας ανέφεραν ότι το προσεχές διάστημα θα δούμε πολλές αγοραπωλησίες ιδιωτικών κλινικών, ευνοούμενες από την κατακόρυφη πτώση των τιμημάτων σε ποσοστό άνω του 60%. Χαρακτηριστικά ιδιωτικές κλινικές στην Αθήνα με έως 80 κλίνες έχουν βγάλει σήμερα πωλητήριο αντί του ποσού των 800.000 έως και 1 εκατ. ευρώ, όταν πριν από μερικά χρόνια το συγκεκριμένο ποσό ήταν έως και 4 φορές μεγαλύτερο. Oμως, τονίζουν οι πηγές μας, η απόφαση ακόμη και επιχειρηματιών που θεωρούνται παραδοσιακοί στον κλάδο είναι τελεσίδικη, καθώς η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και ο στόχος τους πια είναι να αποπληρώσουν με το τίμημα που θα λάβουν τις υποχρεώσεις τους προς τα τραπεζικά ιδρύματα και την Εφορία.

Τίμημα

Τα τρέχοντα τιμήματα πώλησης των ιδιωτικών κλινικών χαρακτηρίζονται πραγματικά "βούτυρο στο ψωμί " για επενδυτές, που είτε θέλουν να επενδύσουν στον χώρο είτε θέλουν να εκμεταλλευτούν τις κτιριακές τους εγκαταστάσεις για real estate. Σχεδιασμοί, που έχουν αποκαλυφθεί στις κατ ιδίαν συζητήσεις που έχουν κάνει με τους επιχειρηματίες του χώρου.

Στην περίπτωση που ο σχεδιασμός του νέου ιδιοκτήτη είναι η συνέχιση της λειτουργίας της ιδιωτικής κλινικής, υποστηρίζουν οι πηγές μας, το πλάνο είναι η εξειδίκευσή της σε κάποια θεραπευτική κατηγορία, μέσω της αγοράς και των ανάλογων μηχανημάτων ή στη ρομποτική χειρουργική, που από πολλούς θεωρείται το μέλλον στον χώρο της Υγείας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο