Τη διαφωνία του με την απόφαση της διοίκησης του Τζάνειου να το μετατρέψει σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, εκφράζει το προεδρείο της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη στις 12 Αυγούστου, χωρίς καμία συνεννόηση ή ενημέρωση προς το προσωπικό. Εντάσσεται στην προσπάθεια να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία αναφοράς.

Οι γιατροί καταγγέλλουν ότι ο χώρος υποδοχής του τμήματος είναι κτιριακά ακατάλληλος και υπό επισκευή, το δε προσωπικό δεν είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες λειτουργίας του τμήματος.

Οι γιατροί κάνουν υπεράριθμες εφημερίες και πολλές φορές εφημερεύουν δύο συνεχόμενες μέρες. Οι γιατροί που καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες του τμήματος ενημερώνονται τηλεφωνικά μια μέρα πριν, χωρίς σε ορισμένες περιπτώσεις να ερωτηθούν αν μπορούν να εφημερεύσουν.

Συχνά, αμέσως μετά την εφημερία στην μονάδα Covid, επιστρέφουν στα τμήματά τους, που εγκυμονεί ιδιαίτερο κίνδυνο διασποράς του ιού ενδονοσοκομειακά.

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, η λειτουργία της εν λόγω μονάδας, για να είναι ασφαλής, προϋποθέτει τη στελέχωσή της με μόνιμο εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το νοσοκομείο δεν μπορεί να την επωμισθεί αφού οι παθολογικές κλινικές και οι γιατροί ΤΕΠ είναι ήδη ελάχιστοι.

Ζητεί από τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) να ανακαλέσει την απόφασή της, μέχρι να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες (πρόσληψη ειδικευμένου προσωπικού, περάτωση επισκευών στο κτίριο) ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια τόσο του ιατρικού προσωπικού όσο και των ασθενών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα