Η πρώτη χώρα που επέβαλε ξανά lockdown σε εθνικό επίπεδο ήταν το Ισραήλ. Η αστυνομία της χώρας κατέγραψε πάντως σχεδόν 7.000 παραβάσεις των κανόνων που ισχύουν για το lockdown.

Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 6.943 παραβάσεις κατά τη διάρκεια της γιορτής της Εβραϊκής Πρωτοχρονιάς, η οποία διήρκεσε από την Παρασκευή έως την Κυριακή, ανέφερε η αστυνομία. Οι περισσότερες από τις παραβάσεις  σχετίζονταν με την έξοδο από το σπίτι, και αφορούσαν συγκεκριμένα  4.822 περιπτώσεις.

Ο εορτασμός της εβραικής Πρωτοχρονιάς είναι διήμερος και ξεκινά το δειλινό της πρώτης ημέρας του μήνα Τισρί (18 Σεπτεμβρίου το 2020, σύμφωνα με το Γρηγοριανό Ημερολόγιο) και λήγει το σούρουπο της μεθεπομένης ημέρας (20 Σεπτεμβρίου 2020, σύμφωνα με το Γρηγοριανό Ημερολόγιο).

Στο Ισραήλ, έχει τεθεί σε ισχύ lockdown τριών εβδομάδων από το απόγευμα της Παρασκευής, με τον αριθμό των λοιμώξεων να αυξάνεται απότομα.

Ο πληθυσμός πρέπει, μεταξύ άλλων, να οργανωθεί με κλειστά σχολεία και νηπιαγωγεία, καθώς και περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία.

Οι άνθρωποι επιτρέπεται να μετακινούνται μόνο μέχρι απόσταση 1 χλμ  από τα σπίτια τους και αυτό σε εξαιρετικές περιπτώσεις

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ
Συμβουλές αυτοφροντίδας που θα κάνουν τη διαφορά
Κ. Νταλούκας: Καθησυχαστικός για τα κρούσματα λοίμωξης από παρβοϊό