Νέο εξοπλισμό για τη διενέργεια μοριακών εξετάσεων με τεχνολογία PCR, δώρισε στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» το Οινοποιείο ΚΕΧΡΗΣ.

Πρόκειται για μια συσκευή PCR (αυτόματος θερμοκυκλοποιητής), που αποτελεί το πιο βασικό εργαλείο για τα εργαστήρια που ασχολούνται με μοριακές τεχνικές. Ο εξοπλισμός παραδόθηκε στην εξειδικευμένη Μονάδα Γενετικής της Α΄ Μαιευτικής- Γυναικολογικής Κλινικής ΑΠΘ, η οποία διενεργεί εξετάσεις που αφορούν το σύνολο σχεδόν των ειδικοτήτων της Ιατρικής.

Τον εξοπλισμό παρέδωσε η Ελένη Κεχρή, Διευθύντρια Στρατηγικής Ανάπτυξης και Μάρκετινγκ της εταιρείας, που είναι συνδεδεμένη με την παραγωγή ποιοτικού κρασιού και ρετσίνας και έχει οινοποιητική παράδοση από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Για το Οινοποιείο ΚΕΧΡΗΣ, η υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας Covid-19, στάθηκε αφορμή για ανάληψη ατομικής αλλά και συλλογικής ευθύνης. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία φροντίζει να βρίσκεται δίπλα σε όσους αγωνίζονται καθημερινά για τη δημόσια υγεία αλλά και σε όσους έχουν ανάγκη στήριξης. Με τη δωρεά της συσκευής PCR, δήλωσε έμπρακτα τη στήριξή της στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, που συνεχίζει τον αγώνα για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Μιχαήλ Καραβιώτης ευχαρίστησε θερμά την κ. Κεχρή για τη δωρεά, λέγοντας ότι θα αξιοποιηθεί πλήρως από τη Μονάδα και υπογραμμίζοντας ότι τέτοιου είδους προσφορές αποτελούν παράδειγμα εταιρικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η παράδοση του εξοπλισμού έγινε παρουσία του Γενικού Διευθυντή, Κωνσταντίνου Εμμανουηλίδη, του Διευθυντή της Α΄ Μαιευτικής- Γυναικολογικής Κλινικής ΑΠΘ, Καθηγητή Γρηγόρη Γκριμπίζη και του Υπεύθυνου της Μονάδας Γενετικής, Καθηγητή Αλέξανδρου Λαμπρόπουλου.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο