Την ένταξη των Οδοντιάτρων στις κατηγορίες των υγειονομικών που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα, ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας  κ. Βασίλη Κικίλια, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής.

Όπως τονίζει ο Ο.Σ.Α. « Οι οδοντίατροι καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, παρέχουν τις οδοντιατρικές τους υπηρεσίες στα οδοντιατρεία τους, αποσυμπιέζοντας τις δημόσιες δομές υγείας από σειρά περιστατικών που θα κατευθύνονται σε αυτές και είναι από τους επαγγελματίες υγείας, που είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στον κίνδυνο του κορωνοϊού, αφού εργάζονται στη στοματική κοιλότητα των ασθενών και υπό συνθήκες διαρκούς αερολύματος» .

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής :

Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με σημαντικές επιπτώσεις στο κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι, τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στις προσπάθειες της επιστημονικής κοινότητας για την ανεύρεση εμβολίων και φαρμάκων προς αντιμετώπιση του ιού.

  • Οι προσπάθειες αυτές της επιστημονικής κοινότητας απέδωσαν σύντομα και στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται η έγκριση των εμβολίων από τους αρμόδιους φορείς και η διάθεσή τους για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.
  • Είναι προφανές ότι, λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας των εμβολίων σε σχέση με τις ανάγκες, θα δοθεί προτεραιότητα εμβολιασμού σε ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών και πολιτών.

Οι οδοντίατροι καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, παρέχουν τις οδοντιατρικές τους υπηρεσίες στα οδοντιατρεία τους, αποσυμπιέζοντας τις δημόσιες δομές υγείας από σειρά περιστατικών που θα κατευθύνονται σε αυτές και είναι από τους επαγγελματίες υγείας, που είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στον κίνδυνο του κορωνοϊού, αφού εργάζονται στη στοματική κοιλότητα των ασθενών και υπό συνθήκες διαρκούς αερολύματος

Κατόπιν αυτών, παρακαλούμε να εντάξετε τους οδοντιάτρους στις κατηγορίες εκείνες που θα εμβολιαστούν κατά απόλυτη προτεραιότητα.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο