Η κυνοφιλική ομάδα Έρευνας και Διάσωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Κ-9 Search and RescueUnit) δημιουργήθηκε με κύριο σκοπό την παροχή υπηρεσιών από κατάλληλα εκπαιδευμένους σκύλους στο νευραλγικό κομμάτι της έρευνας και διάσωσης αγνοουμένων.

Σήμερα, γίνεται η επανεκκίνηση της ομάδας για πρώτη φορά μετά το 2008, κατόπιν  σχετικής εντολής του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιου Αυγερινού, με την αγορά γερμανικών ποιμενικών ώστε να ενεργοποιηθεί ξανά η εν λόγω ομάδα και να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι η εκπαίδευση του σκύλου είναι ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική και ολοκληρώνεται με την απαραίτητη πιστοποίηση, η οποία επιτυγχάνεται μετά την ολοκλήρωση συγκεκριμένων  ασκήσεων έρευνας και διάσωσης.

Ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει ολόκληρος ο πλανήτης εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, οι τετράποδοι φίλοι μας συνεχίζουν όλο αυτό το διάστημα, να εκπαιδεύονται, να εμβολιάζονται και να κάνουν τις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις, παραμένοντας έτοιμοι να αναλάβουν δράση όπου υπάρχει ανάγκη.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Περίπου 1.000 παιδιά στην Ελλάδα κάτω των 16 ετών πάσχουν από Νεανικό Ρευματικό Νόσημα