"Για τις κλινικές που τελικώς επιτάχθηκαν στην Θεσσαλονίκη και δεν χρησιμοποιήθηκαν παρότι άδειασαν από τους νοσηλευόμενους ασθενείς και για τις οποίες υπήρχε πρόβλεψη στο ΦΕΚ της επίταξης ότι μέχρι τις 5 Ιανουαρίου θα εκδιδόταν Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών σχετικά με την αποζημίωσή τους και την αποζημίωση του προσωπικού τους, η απόφαση αυτή δεν έχει ώς σήμερα εκδοθεί..

Ας ελπίζουμε ότι αυτό οφείλεται σε αμέλεια, αλλιώς όπως υποστηρίζει και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος επίταξη δεν νοείται σε δημοκρατικό καθεστώς χωρίς αποζημίωση".

Λόγια που ανήκουν σε αποκλειστικές δηλώσεις προς το Ιatronet του κ. Γρηγόρη Σαραφιανού, προέδρου της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών, ο οποίος όπως μας ανέφερε μετά από δύο μήνες με μηδενικά έσοδα, η κλινική του προσπαθεί να ορθοποδήσει με ασθενείς που στην παρούσα φάση δεν ξεπερνούν σε αριθμό τα δάχτυλα του ενός χεριού, ώστε να συνεχίσει να είναι βιώσιμη μετά από 65 χρόνια συνεχούς λειτουργίας

Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε η κλινική του

Η κλινική δεν χρησιμοποιήθηκε, σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές κατά τον ίδιο, καθώς δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση διότι δεν πληρούσε τις τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούνται στην νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό.

Ωστόσο, όπως λέει, θα έπρεπε για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία όλων, ο έλεγχος αυτός να έχει προηγηθεί της επίταξης και όχι να γίνει εκ των υστέρων, καθώς πρόκειται για μία καινούργια νόσο, την οποία ο ιατρικός κόσμος ακόμη ενημερωνεται για τον τρόπο αντιμετώπισής της κατά την νοσηλεία των ασθενών.

Ένα θέμα που του έθεσαν οι αρμόδιοι οι οποίοι έκαναν έλεγχο, ήταν οι αντοχές της παροχής οξυγόνου για 100 νοσηλευόμενους ασθενείς επί 24 ώρου βάσεως καθημερινά στο μάξιμουμ της πίεσης χωρίς προβλήματα για την ασφαλή νοσηλεία των ασθενών.

Οπως αναφέρει ο ίδιος,  μια τέτοια απαίτηση στα 65 χρόνια της λειτουργίας της κλινικής του, παρότι οι παροχές σε λειτουργία είναι 119 δεν χρειάστηκε ποτέ. Συγκεκριμένα, 119 ασθενείς να είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένοι με παροχή οξυγόνου σε 24ωρη βάση .

Την ίδια στιγμή, ενώ υπήρχε η δυνατότητα για ξεχωριστή λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού χωρίς την επαφή με ασθενείς με covid - 19, οι αρμόδιοι προτίμησαν να μεταφέρουν τους ασθενείς αυτούς (τους νεφροπαθείς) σε άλλες μονάδες αιμοκάθαρσης, όταν η μονάδα αυτή λειτουργεί στη κλινική από το 1977.

Η κατάσταση είναι τραγική, μας λέει ο πρόεδρος της ΠΕΙΚ, τονίζοντας ότι αν δεν δοθεί άμεσα λύση από τα Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών με βάση τις δεσμευμένες κλίνες προς χρήση, ο ίδιος σκοπεύει να φτάσει μέχρι το πρωθυπουργικό γραφείο για να βρει το δίκιο του και να δώσει μια  βιώσιμη λύση στην κλινική του.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο