Μόνο με τη ρομποτική χειρουργική διενεργούνται πλέον σε Κέντρα αναφοράς στην Αμερική η ριζική προστατεκτομή, η μερική νεφρεκτομή και η πλαστική νεφρού για απόφραξη. Το μέλλον της ουρολογίας ανήκει στη ρομποτική χειρουργική, δήλωσε χαρακτηριστικά ο διάσημος Καθηγητής Ουρολογίας του Πανεπιστημίου του Orlando στη Φλόριντα, Dr.

Vipul Patel, μετά το τέλος των δύο ρομποτικών ριζικών προστατεκτομών που διενήργησε στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, σε συνεργασία με τον Διευθυντή της Β’ Ουρολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, κ. Εμμανουήλ Παναγιώτου.

Ο κ. Patel, που επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα, πρόσθεσε ακόμα ότι ‘το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ έχει ανοίξει το δρόμο για να γίνει αξιόπιστο κέντρο αναφοράς στη χώρα σε τέτοιου είδους επεμβάσεις, καθώς μέχρι στιγμής έχει αντιμετωπίσει περίπου 100 ρομποτικά ουρολογικά περιστατικά’.

Ο Dr. Patel, ο οποίος θεωρείται πρωτοπόρος στη Ρομποτική Χειρουργική των παθήσεων του προστάτη για τη διατήρηση της στυτικής λειτουργίας και εγκράτειας, έχει διενεργήσει περισσότερες από 3.500 ρομποτικές ριζικές προστατεκτομές παγκοσμίως.

Από την πλευρά του, ο κ. Παναγιώτου τόνισε ότι ‘Με το σύστημα Da Vinci-S πραγματοποιείται όλο το φάσμα των ουρολογικών επεμβάσεων, όπως για π.χ. καλοήθη και κακοήθη νόσο του προστάτη, νεφρεκτομή, κιρσοκήλη, ακράτεια ούρων και εκτομή λίθων, με το πλεονέκτημα της ελαχιστοποίησης του μετεγχειρητικού πόνου και της ταχείας ανάρρωσης’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA