Με μεγάλη επιτυχία και για πρώτη φορά στο Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών ΥΓΕΙΑ, αφαιρέθηκαν λαπαροσκοπικά με το σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής τελευταίας γενιάς Da Vinci® S δύο ινομυώματα μεγέθους 2,5 και 4,5 εκατ.

από γυναίκα ηλικίας 30 ετών.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τους Μαιευτήρες- Γυναικολόγους του ΜΗΤΕΡΑ, κ. Γεώργιο Πολίτη και κ. Χρήστο Μαρουδή.

Συγκεκριμένα, η ασθενής υπεβλήθη σε επέμβαση αφαίρεσης ινομυωμάτων, χωρίς την άμεση επαφή ανθρωπίνων χεριών, αναίμακτα και χωρίς επιπλοκές. Η ασθενής μάλιστα είχε τη δυνατότητα να εξέλθει του Νοσοκομείου την επόμενη ημέρα!

Μετά το πέρας της επέμβασης, ο κ. Πολίτης δήλωσε ότι ΄η μέθοδος συνιστά σαφή πρόοδο της λαπαροσκοπικής χειρουργικής, διότι η ακρίβεια των χειρισμών που επιτυγχάνονται με το Da Vinci, έχει ως αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται λιγότερες συμφύσεις.

Είναι προφανές ότι η εξειδίκευση των ιατρών πρέπει να είναι μεγάλη, τόσο στη λαπαροσκοπική χειρουργική όσο και στη χρήση των προηγμένων τεχνικών μέσων (ρομπότ), προκειμένου να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα’.

Από την πλευρά του ο κ. Μαρουδής αναφέρθηκε στην εφαρμογή του συστήματος ρομποτικής στην τηλε-χειρουργική, που επιτρέπει στον χειρουργό να πραγματοποιεί επεμβάσεις σε μεγάλες αποστάσεις χωρίς τη φυσική παρουσία του στο χειρουργείο.

'Με τη μέθοδο αυτή’, τόνισε, ‘ανοίγονται νέοι ορίζοντες στην πραγματοποίηση εξειδικευμένων χειρουργικών επεμβάσεων που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας, εξαιτίας της συγκεκριμένης γεωγραφικής διαμόρφωσης που έχει’.

Η ρομποτική χειρουργική εξασφαλίζει ακρίβεια δεκάτων του χιλιοστού και εκμηδενίζει την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους. Η απώλεια αίματος είναι μηδαμινή, ο χρόνος νοσηλείας και αποκατάστασης του ασθενούς είναι αισθητά μικρότερος, ενώ εξασφαλίζεται ταχεία επάνοδος σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής.


Ειδήσεις υγείας σήμερα
Στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας στη Βουδαπέστη ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θέλουμε πόλεμο με τους γιατρούς
Σε 16 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πανώλης μικρών μηρυκαστικών