Του Δημήτρη Καραγιώργου

Κρούσμα του ιού της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) αναμένουν το επόμενο διάστημα οι ελληνικές υγειονομικές υπηρεσίες. Ο ιός έχει εντοπιστεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και εκτιμάται ότι είναι θέμα χρόνου να απομονωθεί σε ασθενή και στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε το περασμένο Σάββατο ότι είναι θέμα χρόνου να εμφανιστεί κρούσμα της νέας γρίπης και στη χώρα μας, σημειώνοντας ότι ‘...κανείς και τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο...’.

Με αυτό το δεδομένο, εφαρμόζονται ειδικά προγράμματα ενημέρωσης του προσωπικού των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ. Μέτρα λαμβάνονται για την ενημέρωση σε σχολεία και στρατόπεδα.

Το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Υγείας και Παιδείας.

Ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο καθένας εκ των Ελλήνων πολιτών να γνωρίζει πώς έχουν τα πράγματα, αλλά και τι μέτρα πρέπει ο ίδιος να πάρει, έτσι ώστε να μην προσβληθεί από τη νόσο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, στη σύσκεψης αποφασίστηκε να αρχίσει ενημέρωση σε όλους τους Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα σε χώρους μαζικής συνάθροισης, με πρώτα τα σχολεία. Το υπουργείο Υγείας είναι, επίσης, σε συνεννόηση για το θέμα και με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]