Σε άλλο επίπεδο αντιμετώπισης της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) περνά η χώρα μας. Οι υγειονομικές υπηρεσίες θα περιθάλπουν μόνο τα σοβαρά κρούσματα, ενώ δεν αναμένεται να κλείσουν τα σχολεία. Τις ανακοινώσεις αυτές έκανε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας κ.

Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι στόχος της πολιτείας είναι να εμβολιαστεί ολόκληρος ο πληθυσμός κατά της γρίπης.

Ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε, επίσης, ότι δημιουργείται Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο κάθε εβδομάδα θα ενημερώνει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τους προέδρους των κομμάτων και τους συναρμόδιους υπουργούς. Το πρωί της Τετάρτης, ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε για το θέμα της γρίπης και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.

Κάρολο Παπούλια.

Μετά την έξοδό του από το προεδρικό μέγαρο, ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: 'Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το μεγάλο αυτό ζήτημα, που έχει να κάνει με τη νέα γρίπη, καθώς και για την πορεία των μέτρων, που έχουμε πάρει για το κάπνισμα, θυμίζοντας πάντα, ότι ήταν ο πρώτος Έλληνας πολίτης που έβαλε την υπογραφή του κάτω από τη Χάρτα της αντικαπνιστικής εκστρατείας.

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο σκέλος, ενημερώθηκε ο κύριος Πρόεδρος για όλα τα μέτρα, που έχει πάρει η Πολιτεία καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, αφότου εκδηλώθηκε αυτό το πρόβλημα σε παγκόσμια κλίμακα. Ενημερώθηκε για το βαθμό ετοιμότητάς μας και επαγρύπνησης, για τα επόμενα μέτρα που πρόκειται ν’ ακολουθήσουν, κυρίως μετά το Σεπτέμβριο - Οκτώβριο, πάντοτε δίνοντας το πραγματικό στίγμα αυτού του προβλήματος.

Είναι αλήθεια, ότι όλοι ανησυχούμε.

Ανησυχούσαμε από την πρώτη κιόλας στιγμή. Δεν αρκεστήκαμε, όμως σε αυτό. Ανεβάσαμε τους δείκτες επαγρύπνησης και ετοιμότητας. Στήσαμε μηχανισμούς ελέγχου, που απεδείχθησαν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί και κάτω από την αρχή της διαφάνειας ενημερώσαμε, ενημερώνουμε και θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε την κοινή γνώμη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις