Της Σοφίας Νέτα

Στην έκδοση εβδομαδιαίων οδηγίων και ανακοινωθέντων για τη νέα γρίπη, αποφάσισε να προχωρήσει το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Συμβουλίου Επιστημονικής και Επιχειρησιακής Ετοιμότητας, όπως ανακοίνωσε ο Δ.

Αβραμόπουλος στη συνάντησή του με τη γ.γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Ο υπουργός παρέδωσε το Εθνικό Σχέδιο και δήλωσε ανοιχτός στο διάλογο για πιθανές βελτιώσεις. Υπογράμμισε πως 'η χώρα μας είναι μια ασφαλής χώρα. Το υγειονομικό μας Σύστημα βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα', ενώ πρόσθεσε ότι 'έχουμε φροντίσει, έτσι ώστε μόλις με το καλό έρθει το εμβόλιο στη χώρα μας - και αυτό θα γίνει με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε ήδη ανακοινώσει - να προηγηθούν σίγουρα οι πιο ευπαθείς ομάδες του ελληνικού πληθυσμού, με έμφαση στα παιδιά μας, τους ηλικιωμένους και σε εκείνους, που πάσχουν από καρδιοαναπνευστικά'.

Σταθερή η κατάσταση του 33χρονου ασθενούς

Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του 33χρονου που προσβλήθηκε από τη νέα γρίπη. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η κλινική εικόνα τους ασθενούς – ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική – παραμένει σταθερή.

Τα εργαστηριακά όμως αποτελέσματα των εξετάσεών του εμφανίζουν σημάδια βελτίωσης.

Ιατρικός Σύλλογος: Χειρότερος ο πανικός από τον ιό

Απο την πλευρά του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τόνισε σε ανακοίνωσή του πως ο πανικός μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα στη δημόσια υγεία από τον ίδιο τον ιό και προτρέπει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συμβάλουν στην αποτροπή κλίματος τρομολαγνείας, ενώ ζήτησε απο την πολιτεία 'να λάβει μέτρα προστασίας του κοινού από την εμφάνιση επιτήδειων, όπως μέσω διαδικτύου, οι οποίου επιχειρούν την εμπορευματοποίηση της εύλογης ανησυχίας του, λανσάροντας 'μαϊμού' φαρμακευτικά και άλλα προϊόντα για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης'.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα