Στη δημιουργία 315 Κέντρων Εμβολιασμού κατά της Γρίπης, προχωρεί η Νομαρχία Αθηνών. Τα Κέντρα θα λειτουργήσουν σε 48 δήμους και αναμένεται να εξυπηρετήσουν 4,3 εκατομμύρια πολίτες.

Τα παραπάνω προβλέπονται, μεταξύ άλλων, στο Τοπικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Γρίπης της Νομαρχίας Αθηνών, το οποίο έστειλε τη Δευτέρα στον υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο νομάρχης Αθηνών κ. Γιάννης Σγουρός.

Για τη λειτουργία των 315 Κέντρων απαιτούνται 630 γιατροί, 1.890 νοσηλευτές και 1.260 διοικητικοί υπάλληλοι ανά 9ωρη βάρδια. Η Νομαρχία Αθηνών αυτή τη στιγμή έχει στο δυναμικό της 23 γιατρούς, 28 νοσηλευτές και ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων της είναι 1.350 (συμπεριλαμβανομένων και των συμβασιούχων), ενώ σύμφωνα με τον Οργανισμό θα έπρεπε να υπηρετούν 3.560.

Σε συνεργασία με τους 48 Δήμους ζητήθηκαν οι απαραίτητοι χώροι (αποκλείστηκαν σχολικά συγκροτήματα, ώστε να μην παρακωλύονται τα μαθήματα) για τη δημιουργία των 315 ΚΕΓ. Λόγω της έλλειψης προσωπικού, έχει ζητηθεί από τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς (Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, Πανελλήνια Ένωση Νοσηλευτών, Ερυθρό Σταυρό, ΜΚΟ, κ.λ.π), η συνδρομή τους σε ιατρούς και νοσηλευτές για τη στελέχωση των Κέντρων.

Το σχέδιο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Νομαρχίας Αθηνών:

http://nom-athinas.gov.gr/main/attachments/1110_topiko%20sxedio.pdf