Με αφορμή την έναρξη του εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης, τις προσεχείς ημέρες, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με επιστολή του, προτρέπει τους ιατρούς να είναι προσεκτικοί κατά τις εμφανίσεις τους στα Μ.Μ.Ε.

Η επιστολή αναφέρει αναφέρει τα εξής:

‘Με αφορμή την έναρξη τις επόμενες ημέρες του εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης, παρατηρείται η εκφορά αντιτιθέμενων απόψεων και θέσεων μέσα από τα Μ.Μ.Ε από ειδικούς και μη, ως προς την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εμβολίου, καθώς και το τι θα πράξουν ως προς το αν θα εμβολιαστούν ή όχι σε προσωπικό επίπεδο.

Η εικόνα αυτή επιτείνει τον πανικό και το φόβο, αποβαίνοντας επιζήμια για τη Δημόσια Υγεία.

Η συντεταγμένη πολιτεία, το Υπουργείο Υγείας και η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας Γρίπης που έχουν την ευθύνη χειρισμού της όλης αντιμετώπισης της Πανδημίας, είναι οι μόνοι αρμόδιοι φορείς που υπεύθυνα οφείλουν να ενημερώνουν την κοινή γνώμη και να χαράσσουν την Εθνική στρατηγική αντιμετώπισης της Πανδημίας.

Επί μέρους επιστημονικές θέσεις και τοποθετήσεις, ακόμη και προσωπικές εκτιμήσεις οφείλουν να εκφράζονται μέσα στα αρμόδια όργανα και την επιστημονική κοινότητα.

Ως Ι.Σ.Α. προτρέπουμε τους ιατρούς μέλη μας να είναι προσεκτικοί κατά τις εμφανίσεις τους στα Μ.Μ.Ε. και να συμβάλουν στην αποτροπή δημιουργίας κλίματος σύγχυσης και φόβου, με δεδομένο ότι απευθύνονται στο πλατύ κοινό, με ευρύτατο φάσμα προσλαμβανουσών.’

Πηγές: Ι.Σ.Α