Κυκλοφόρησε το βιβλίο 'Γιατί φοβόμαστε τη γρίπη;' από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, σε επιμέλεια του Καθηγητή  Πνευμονολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κ.Ι. Γουργουλιάνη.

Στην εποχή μας, που οι άνθρωποι μετακινούνται καθημερινά και ταχύτατα σε όλα τα σημεία της γης, η διασπορά μιας πανδημίας γίνεται ακόμα πιο εύκολη. Τα προληπτικά μέτρα και ο τρόπος που η κοινωνία αντιδρά ωστόσο ελάχιστα άλλαξαν σε σχέση με τις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Τα σχολεία εξακολουθούν να κλείνουν, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα να αδειάζουν. Η γρίπη τρομάζει γιατί μεταδίδεται εύκολα.

Οι ειδικοί επιστήμονες και ερευνητές που υπογράφουν τα κείμενα του συλλογικού αυτού τόμου (Νικηφόρος Β. Αγγελόπουλος, Βασιλεία Γιασιράνη-Κυρίτση, Κ.Ι. Γουργουλιάνης, Ηρακλής Π. Καραγιάννης, Φωτεινή Καραχάλιου, Γραμματή Ν.

Μακέλη) ανατρέχουν στην εξάπλωση και αντιμετώπιση των λοιμωδών νοσημάτων κατά τον 20ό αιώνα, κάνοντας παράλληλα αναφορά στα ψυχοκοινωνικά χαρακτηριστικά τους.

Εστιάζοντας στα δημογραφικά χαρακτηριστικά, στον τρόπο που οι εφημερίδες κάλυπταν τα θέματα υγείας, στα μέτρα της Πολιτείας, στις σημαντικές ιατρικές προσωπικότητες και τις πρωτοβουλίες τους, μας βοηθούν να δούμε και τη σημερινή πανδημία της γρίπης σφαιρικότερα και αποδραματοποιημένα, συμβάλλοντας στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας.

Η έκδοση συνοδεύεται από οπτικά ντοκουμέντα και αρχειακό υλικό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συναγερμός ΠΟΥ για τη μετάδοση γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους
Νέο τεστ ούρων ανιχνεύει τον καρκίνο της κεφαλής και του τραχήλου
Πασχαλινό Bazaar της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer