Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και ο Δήμος Ελευσίνας, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν με την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς διοργάνωσαν Ενημερωτική Εκδήλωση για τους Δημότες, με θέμα: ‘Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά; στο 2ο ΚΑΠΗ Ελευσίνας, την Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου.

Συντονίστρια ήταν η κα Μαρία Αντωνάρα, Υπεύθυνη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ελευσίνας, η οποία καλωσόρισε το κοινό κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος κος Βασίλης Αγριμάκης, Υπεύθυνος ΚΑΠΗ Ελευσίνας, καθώς και η κα Σωσώ Νίκα, Συνήγορος του Δημότη και της Επιχείρησης.

Κατά την ομιλία του ο κος Θεόδωρος Δουβίτσας, Παθολόγος, παρουσίασε τις ασθένειες που δύναται να προληφθούν με εμβολιασμό, επικεντρώνοντας στη γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο, καθώς είναι ιδιαίτερα σοβαρές και επικίνδυνες. Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν πάνω από 500.000 άνθρωποι από γρίπη, και 1.600.000 από την πνευμονιοκοκκική νόσο.

Ο ομιλητής επισήμανε τα χαρακτηριστικά των δύο ασθενειών, τις επιπτώσεις τους, και στη συνέχεια πληροφόρησε το κοινό πως μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν παιδιά και ηλικιωμένοι, καθώς και ευπαθείς ομάδες ανεξαρτήτου ηλικίας, όπως οι διαβητικοί, καρδιοπαθείς, άτομα που πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), καπνιστές και ανοσοκατεσταλμένοι.

Ο εμβολιασμός αποτελεί την καλύτερη πρόληψη, καθώς προστατεύει τον οργανισμό από επικίνδυνες επιπλοκές όπως η πνευμονία.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον ομιλητή, όπου το κοινό έθεσε ερωτήσεις, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στις επιπτώσεις των εν λόγω ασθενειών καθώς και σε θέματα πρόληψης.


Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΙΣΑ: 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: ‘’Έμφραγμα του Μυοκαρδίου- Νεότερες προσεγγίσεις’’
LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής 26 Απριλίου 2024
Ανδρική υπογονιμότητα: Σχετίζεται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων;