Η επιλογή της κατάλληλης απόχρωσης make-up είναι πάντα δύσκολη υπόθεση. Τι γίνεται, όμως, όταν ο τόνος της επιδερμίδας σας είναι ανομοιόμορφος, παρουσιάζει ερυθρότητα ή ροδόχρου ακμή;

Πολλές γυναίκες ταλαιπωρούμαστε από ερυθρότητα στην περιοχή γύρω από τα μάγουλα, τη μύτη και τα χείλη. Η κατάλληλη λύση είναι η τοπική εφαρμογή ενός concealer υψηλής κάλυψης, που να ταιριάζει στον τόνο της επιδερμίδας μας, που θα χαρίσει στο πρόσωπό μας εντυπωσιακή όψη.

Αν θέλετε να καλύψετε ευρύτερες περιοχές με ανομοιομορφία ή γενικευμένη ερυθρότητα, δοκιμάστε να εφαρμόσετε ένα primer χρωματικής διόρθωσης κάτω από το make-up ή το concealer σας. Αυτό θα λειτουργήσει σαν βάση για το υπόλοιπο μακιγιάζ σας.

Μην ξεχνάτε ότι το κλειδί είναι να βρείτε την ιδανική εκείνη απόχρωση που ταιριάζει στον δικό σας τόνο δέρματος.

Είτε θέλετε να καλύψετε συγκεκριμένες περιοχές με ερυθρότητα, είτε να δώσετε ομοιόμορφη όψη σε όλη την επιφάνεια της επιδερμίδας σας, το κλειδί είναι να βρείτε την ιδανική εκείνη απόχρωση που ταιριάζει στην δική σας επιδερμίδα. Και μην ξεχνάτε τον λαιμό και τους κροτάφους!

Συνθέσεις και συστατικά make-up για επιδερμίδες με τάση ερυθρότητας

Αν ταλαιπωρείστε από δυσχρωμίες, όπως ροδόχρους ακμή ή ερυθήματα, σίγουρα θα θέλετε ένα make-up  που να προσφέρει υψηλή κάλυψη και φυσικό τελείωμα. Επιλέξτε προϊόντα πλούσια σε χρωστικές και συνθέσεις μακράς διάρκειας, για να αποφύγετε το ρετουσάρισμα.

Αν η ερυθρότητα συνδέεται με την ακμή, αναζητήστε προϊόντα εμπλουτισμένα με συστατικά για ματ αποτέλεσμα, τα οποία θα απορροφήσουν την περίσσεια σμήγματος. Η ευαίσθητη επιδερμίδα είναι επιρρεπής στους ερεθισμούς και στο στρες. Στην περίπτωση αυτή, και προκειμένου να αποφύγετε κάποια δερματική αντίδραση, βεβαιωθείτε ότι η σύνθεση που επιλέγετε έχει δοκιμασθεί σε ευαίσθητες επιδερμίδες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ανοσοθεραπεία μετά τη νεφρεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού
Κ. Φουντουλάκης: Γιατί αυξήθηκε η κατάθλιψη στην Ελλάδα και διεθνώς
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα