Όλοι γνωρίζουμε τη δυσάρεστη αίσθηση της βουλωμένης μύτης και την άμεση ανάγκη που νιώθουμε να απαλλαγούμε από τη ρινική συμφόρηση και το συνοδευτικό πονοκέφαλο, που μας εμποδίζουν να ανταποκριθούμε στην καθημερινότητά μας.

Το ενοχλητικό μπούκωμα, συνήθως μας κατευθύνει προς την επιλογή ενός ρινικού spray.

Ορισμένα συντηρητικά που περιέχονται σε ρινικά spray μπορούν να έχουν αρνητική επίδραση στο ρινικό βλεννογόνο και να προκαλέσουν υπερευαισθησία και ερεθισμό του.

Όπως είδαν επιστήμονες στο μικροσκόπιο, μπορούν να συμβούν ιστολογικές αλλαγές-πιο ορατές στην περίπτωση της παρατεταμένης χρήσης- και βλάβες στο ρινικό βλεννογόνο που προκαλούνται από συντηρητικά. Επίσης, ορισμένα συντηρητικά μπορούν να εντείνουν τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας.

Η κορτιζόνη που περιέχεται σε ρινικά spray, γενικά θεωρείται ασφαλής, όμως ενδεχομένως μπορεί να  επηρεάσει το βλεννογόνο της μύτης. Σε τοπικό επίπεδο, ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί ενδεχομένως να εμφανιστούν κοντά στο άνοιγμα της ρινικής οδού, εκεί που τοποθετείται το ακροφύσιο και σπανίως ψηλότερα στα ρουθούνια.

Στις ανεπιθύμητες ενέργειες στη μύτη, περιλαμβάνονται ο ερεθισμός, ο κνησμός, η ερυθρότητα, η ξηρότητα, η αίσθηση καψίματος, οι πολύποδες και η ρινορραγία.

Για να ανακουφιστείτε από τη ρινική συμφόρηση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το spray Hexarhinal. Το προϊόν δεν περιέχει συντηρητικά ούτε κορτιζόνη, που περιέχουν άλλα spray.

Είναι το μόνο spray που περιέχει υαλουρονικό οξύ, το οποίο υγραίνει τη μύτη. προστατεύει από την ξηρότητα και ενυδατώνει το ρινικό βλεννογόνο, ενώ μειώνει τα συμπτώματα καταρροής. Το προϊόν προσφέρει έτσι μια ολοκληρωμένη λύση ενάντια στη ρινική συμφόρηση.

Περιέχει Ξυλομεταζολίνη, ουσία γνωστή για την αποσυμφορητική και αγγειοσυσταλτική της δράση και ανακουφίζει στα πρώτα 5 λεπτά από τη βουλωμένη μύτη, την καταρροή και το 'βαρύ κεφάλι'.

Έχει μακρά περίοδο δράσης και είναι ασφαλές -δεν περιέχει κορτιζόνη και συντηρητικά.

Ένας ψεκασμός 2-3 φορές την ημέρα σε κάθε ρουθούνι είναι αρκετός.

Το spray είναι κατάλληλο για ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών, για χρήση έως μια εβδομάδα.

Για ελαχιστοποίηση του κινδύνου εμφάνισης λοιμώξεων, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται από περισσότερους από έναν χρήστες και το ακροφύσιο θα πρέπει να ξεπλένεται καλά μετά από κάθε χρήση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας