Η εγκυμοσύνη είναι μια ιδιαίτερη περίοδος στη ζωή της κάθε γυναίκας. Η εξέλιξή της σηματοδοτεί μια σειρά από αλλαγές πάνω στο σώμα της εγκύου οι οποίες μέχρι το πέρας των 9 μηνών επιφέρουν μερικές φορές και πολλά προβλήματα.

Η δική της καλή φυσική κατάσταση και η ενημέρωσή της πάνω σε θέματα που αφορούν την διατροφή, την άσκηση και την ψυχολογία της, που κατ' επέκταση αλλάζει σε όλες τις φάσεις της εγκυμοσύνης της, βοηθούν στην καλύτερη έκβαση αυτής της όμορφης αλλά και στρεσογόνου περιόδου.

Αυτά τα θέματα θα συζητηθούν με ειδικούς το Σαββατοκύριακο 26-27 Ιανουαρίου στο πλαίσιο του Prenatal & Postnatal Weekend στο Dolce Attica Riviera στη Βραυρώνα. Κοντά βρίσκεται ο ναός της Αρτέμιδος, που ήταν αφιερωμένος στη μητρότητα και πήγαιναν στην αρχαιότητα τα πέπλα τους οι έγκυες, αφιερωμένα στη Θεά.

Η Δρ.Άρτεμις Αλεξόπουλου, Μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος, θα αναπτύξει το θέμα «Το σώμα της γυναίκας κατά την κύηση και μετά τον τοκετό, μύθοι και αλήθειες». Όπως σημειώνει η γιατρός κάθε γυναίκα έχει ανάγκη στις ημέρες μας, με τους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να επιτελέσει, για αληθινή υποστήριξη και κατανόηση της γυναικείας φύσης, αλλά και όλων των φάσεων ζωής της, από την εφηβεία στη μητρότητα και μετά στην ώριμη ηλικία.

Το σώμα που αλλάζει κατά την κύηση και μετά την γέννα, επηρεάζει και την διάθεσή της εκτός από αυτή καθαυτή την υγεία της. Στο σεμινάριο θα αναφερθεί  σε μύθους και αλήθειες γύρω από την κρίσιμη αυτή περίοδο στη ζωή της γυναίκας και θα δώσει απαντήσεις σε θέματα που την απασχολούν.

Η εγκυμοσύνη είναι η ιδανική περίοδος  για μια γυναίκα να αφουγκραστεί το σώμα της και τις αλλαγές που συμβαίνουν σε αυτό και να αισθανθεί την περιοχή της κοιλιάς  που για τους Ανατολίτες είναι το κέντρο της ζωτικής μας ενέργειας το dantian. Εκεί ακριβώς δημιουργείται μια καινούργια ζωή που όσο μεγαλώνει δονείται και κινείται ζωηρά φέρνοντας ευτυχία στη γυναίκα που κυοφορεί. Έτσι λοιπόν, ο Γιώργος Μαργαρίτης, στην ενότητα Tai Chi & Art Therapy θα δείξει την «Ήπια άσκηση για ευλυγισία και ενδυνάμωση».

26-27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
PRENATAL & POSTNATAL WEEKEND

Tai Chi & Art Therapy:
Γιώργος Μαργαρίτης
«Ήπια άσκηση για ευλυγισία και ενδυνάμωση»
Ώρες Σεμιναρίου Σάββατο: 16:00-18:00

Εγκυμοσύνη, τοκετός, λοχεία:
Δρ.Άρτεμις Αλεξόπουλου
Μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος
«Το σώμα της γυναίκας κατά την κύηση και μετά τον τοκετό, μύθοι και αλήθειες»

Ώρες σεμιναρίου Σάββατο: 18:30-20:30

Διατροφή για διατήρηση βάρους :

Esco Essence
«Βιωματικό σεμινάριο για τροφές πλούσιες σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες»

Ώρες Σεμιναρίου Κυριακή: 11:30-13:30

Κινέζικη ιατρική:

Δρ. Γιάννης Δημητρίου
«Συμβουλές για προετοιμασία εγκυμοσύνης και η υποστήριξή της»

Ώρες Σεμιναρίου Κυριακή: 17:00-19:00

Για κρατήσεις, απευθυνθείτε στο www.dolceatticariviera.com και καλέστε στο 22940-71000 και για περισσότερες πληροφορίες στο www.bodyinbalance.gr και στα 210 6231508 , 694 6704777.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA