Στη δωρεά τριών κινητών υγειονομικών μονάδων προς το ΚΕΕΛΠΝΟ προχώρησαν οι Γιατροί του Κόσμου. Είναι η πρώτη φορά που Μη Κυβερνητική Οργάνωση δωρίζει εξοπλισμό, η αξία του οποίου ανέρχεται στα 259.000 ευρώ, στο κράτος. Τα τρία οχήματα θα χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές δράσεις που θα πραγματοποιήσει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για την ενδυνάμωση της επιδημιολογικής επιτήρησης.

‘’Οι Γιατροί του Κόσμου, έχοντας συμβάλει δραστικά στην ανακούφιση των προσφύγων, ήδη από την αρχή της προσφυγικής κρίσης, παραδίδουν τις μονάδες αυτές στο ΚΕΕΛΠΝΟ με την προσδοκία ότι θα συνεχιστεί το έργο της οργάνωσης‘’

‘’Η δωρεά αποτελεί συνέχεια και κομμάτι των καθημερινών προσπαθειών που καταβάλουν οι Γιατροί του Κόσμου, για να έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Μέσα από μια σειρά προγραμμάτων προσπαθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια να ανταποκριθούμε στις ιατρικές ανάγκες των συνανθρώπων μας, αλλά και να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουν όλα τα εφόδια για να χρησιμοποιούν τις ιατρικές υπηρεσίες χωρίς τη δική μας αρωγή. Πιστεύοντας στη σημασία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και της καθολικής προσφοράς σε αυτό, οι Γιατροί του Κόσμου επιθυμούν να συμβάλουν με τις δικές τους δυνάμεις», τονίζει ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης.

Προσθέστε το iatronet.gr στο Discover

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μητσοτάκης: Πώς προστατεύονται τα ζώα συντροφιάς σε φυσικές καταστροφές
Οι απρόσμενες συνέπειες της ολοκληρωτικής παράλειψης της ζάχαρης από τη διατροφή [μελέτη]
ΕΦΕΤ: Ανάκληση καπνιστής πέστροφας λόγω Listeria monocytogenes