Με σύνθημα «επιλέγουμε να είμαστε υγιείς, για να προλάβουμε τον καρκίνο», η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) διοργανώνει ελεύθερη Ανοιχτή Συζήτηση για το κοινό, το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου, στις 11:30 – 13:30, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στον Φάρο, όπου το κοινό που θα προσέλθει θα έχει την ευκαιρία να απευθύνει ερωτήσεις στους ειδικούς που θα παρίστανται στην εκδήλωση.

Παράλληλα, θα γίνουν τα εγκαίνια της ενδιαφέρουσας έκθεσης φωτογραφίας, με τίτλο «Επιλέγοντας την Υγεία», της Μαρίας Γιαννά, μέσα από τον φωτογραφικό φακό της οποίας αποτυπώνεται το τοξικό αστικό περιβάλλον αλλά και οι βλαπτικές και υγιεινές συνήθειες που συνδέονται με τον καρκίνο, αναδεικνύοντας την ιδέα ότι η υγεία είναι πρώτα προσωπική επιλογή και κατόπιν επηρεάζεται από το σύστημα υγείας.

Στη συζήτηση, που θα συντονίζει η δημοσιογράφος συνεργάτιδα του συνδρομητικού ενημερωτικού site «Ιnside Story», κα Κατερίνα Οικονομάκoυ, θα λάβουν μέρος Ογκολόγοι – Παθολόγοι, μέλη της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας καθώς και ο κ. Σταύρος Ζουμπουλάκης, Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος .

Υποψήφιοι Δήμαρχοι της Αθήνας και παράγοντες της Πολιτείας έχουν προσκληθεί στην εκδήλωση, για να τοποθετηθούν στο αίτημα της ΕΟΠΕ, για «πόλεις ελεύθερες καρκίνου», καθώς «η υγεία είναι μεν επιλογή μας, ωστόσο χρειάζεται την υποστήριξη των αρχών», σύμφωνα με τον κ. Ιωάννη Μπουκοβίνα, Ογκολόγο – Παθολόγο και Πρόεδρο της ΕΟΠΕ.

Στη συζήτηση θα λάβουν ακόμα μέρος οι κ.κ. Άννα Παπαγεωργίου, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Μιχάλης Μηνούδης, Ειδικός Ασκησιοθεραπείας, Πρόεδρος του Συλλόγου των Γυμναστηρίων Ελλάδας και πρώην Πρωταθλητής Ελλάδος, Μυρτώ Λεγάκη, Εκπαιδεύτρια Διαλογισμού mindfulness, οι οποίοι θα αναφερθούν στον ολιστικό τρόπο πρόληψης του καρκίνου. Στη συζήτηση θα συμμετέχει και ο δημοσιογράφος, κ. Μιχάλης Κεφαλογιάννης, που θα αναφερθεί στον ρόλο των ΜΜΕ στην πρόληψη του καρκίνου καθώς και στη διαμόρφωση της αντίληψης του κοινού για τη νόσο. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα