Σε μια ακόμη δωρεά προχώρησε το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής στηρίζοντας το έργο του Συλλόγου Θερμαΐδες για την ανάγκη προσφοράς εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού στο Εργαστήριο Νευροφυσιολογίας του Κέντρου Αναπτυξιακής Παιδιατρικής “Απόστολος Φωκάς” της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”, παραδίδοντας ένα σύγχρονο video-εγκεφαλογράφο -ΗΕΓ Nihon Kohden EEG-1200.

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής σε συνεργασία με το Παράρτημα Θεσσαλονίκης Θερμαΐδες, της Παναθηναϊκής Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών, προχώρησε στη συγχρηματοδότηση και την κάλυψη σημαντικού μέρους του κόστους  του εξοπλισμού, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών για την άμεση διάγνωση και αντιμετώπιση σοβαρών νευροαναπτυξιακών παθήσεων νεογνών, βρεφών, παιδιών και εφήβων.

Η τελετή παράδοσης του video-εγκεφαλογράφου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 παρουσία της κας Όλγας Τσιμισκή, Προέδρου του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης Θερμαΐδες της Παναθηναϊκής Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών, του κ. Νικόλαου Πέντζου, Προέδρου του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής και του κου Δημήτρη Ζαφειρίου, Καθηγητή  Παιδονευρολογίας και Διευθυντή της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΓΝΘΙ.

Ο κ. Νικόλαος Πέντζος, σε δήλωσή του ανέφερε: «Σκοπός μέσα από κάθε μας δράση, είναι να βοηθάμε στην πράξη τους ανθρώπους εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη, διασφαλίζοντας ότι με όσα μέσα διαθέτουμε μπορούμε να κάνουμε τη ζωή τους, την καθημερινότητά τους καλύτερη. Το να είσαι αλληλέγγυος δεν είναι δεδομένο. Είναι ευτυχία να μπορούμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας, να μεγαλώνουμε την αγκαλιά μας, καλωσορίζοντας ανθρώπους που αγαπούν να προσφέρουν και που έχουν μάθει να ακούν, ανταποκρινόμενοι με θέρμη και καλοσύνη σε κάθε ανάγκη των συνανθρώπων μας. Οι άνθρωποι του Συλλόγου Θερμαΐδες κάνουν πράξη την αλληλεγγύη και πραγματοποιούν πολύτιμο έργο. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους, το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”. Είναι σημαντικό να παραμένουμε ενεργοί ακροατές για να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των ανθρώπων που υπάρχουν δίπλα μας. Αυτή παραμένει από την ίδρυσή μας, βασική μας προτεραιότητα: να είμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται.»

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας- ιδιαίτερα στις γυναίκες [μελέτη]
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια