Mία σημαντική επιστημονική εκδήλωση που αφορά τα αιματολογικά νοσήματα θα διοργανωθεί στη χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα. Για πρώτη φορά η Αμερικανική Αιματολογική Εταιρεία (ASH) σε συνεργασία με την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία (ΕΑΕ) , διοργανώνει την διημερίδα ''ASH highlights in the Mediterranean”, στην Αθήνα, στις 15-16 Μαρτίου 2019.

Η Αμερικανική Αιματολογική Εταιρεία (ASH)  έχει πάνω από  17.000 τακτικά μέλη, τα οποία είναι πρωτοπόρα στη βασική και κλινική έρευνα των αιματολογικών νοσημάτων. Κάθε χρόνο, τον Δεκέμβριο, πραγματοποιείται στην Αμερική, το ετήσιο συνέδριο της ASH  με τεράστια συμμετοχή (πάνω από 30.000 σύνεδροι κατά έτος). Όλες οι πρόσφατες ανακαλύψεις  στην Αιματολογία παρουσιάζονται, συζητούνται και αναλύονται διεξοδικά .

Για να γίνει δυνατή η ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Αιματολογία  μετά από κάθε Συνέδριο της ASH, διοργανώνονται  διημερίδες για την παρουσίαση των σημαντικότερων επιτευγμάτων  (ASH Highlights)  σε πόλεις των ΗΠΑ,   σε μία πόλη στη Νότια Αμερική   και σε μία  στην Ασία/Ειρηνικό. Είναι πρώτη φορά που ανάλογη εκδήλωση λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη. Στην Οργανωτική Επιτροπή μετείχαν οι Καθηγητές Αιματολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Θάνος Δημόπουλος, Παναγιώτης Παναγιωτίδης και Ευάγγελος Τέρπος και ο Γεώργιος Βασιλόπουλος από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η ανάγκη για διαρκή επικοινωνία, ενημέρωση και συζήτηση για τα πρόσφατα βιολογικά και κλινικά δεδομένα στην Αιματολογία είναι επιτακτική για τους ιατρούς και τους άλλους επιστήμονες με αποστολή την διάγνωση, θεραπεία και έρευνα  των αιματολογικών νοσημάτων. Πολλοί από τους γιατρούς, στην περιοχή της Μεσογείου,  δεν έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν σε συνέδρια στην Αμερική. Η συμμετοχή  τους στο «ASH highlights  in the Mediterranean» στην Αθήνα, θα τους δώσει την ευκαιρία να ακούσουν «από πρώτο χέρι» τις επαναστατικές εξελίξεις που πραγματοποιήθηκαν το 2018  σε όλα τα Αιματολογικά νοσήματα! Οι ομιλητές είναι παγκόσμια διακεκριμένοι επιστήμονες που εργάζονται σε κέντρα αναφοράς στις ΗΠΑ και μεταξύ αυτών η προηγούμενη πρόεδρος της ASH Καθηγήτρια Alexis Thompson και ο τωρινός  πρόεδρος Καθηγητής Roy Silvestein.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;