Στo πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (2/4), η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, οργανώνει για 6η χρονιά φέτος Τουρνουά Μπόουλινγκ για άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος.

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, 10:00-13:00 στο Royal Bowling (Τεύθιδος 7, Περιστέρι).

Στο Τουρνουά θα συμμετάσχουν δωρεάν 150 άτομα με αυτισμό που εξυπηρετούνται σε 12 δομές ψυχικής υγείας και ειδικής αγωγής της Αττικής.

Τα άτομα με αυτισμό αντιμετωπίζονται σήμερα από την κοινωνία, σε ένα μεγάλο βαθμό, με επιφύλαξη και αρνητισμό, βιώνοντας καθημερινά με πολλαπλούς τρόπους τον κοινωνικό αποκλεισμό. Σκοπός της εκδήλωσης είναι, αφενός, η κοινωνικοποίηση και η διασκέδαση των ατόμων με αυτισμό, και αφετέρου,  η ενημέρωση της κοινής γνώμης για τον αυτισμό και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των ατόμων αυτών στην κοινωνία.

Προσκαλούμε τους εκπροσώπους του Τύπου να έρθουν και να νιώσουν την χαρά του παιχνιδιού, να συνομιλήσουν με θεραπευτές και γονείς, να μάθουν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αυτισμού αλλά και για το πως μπορεί ο αθλητισμός να βελτιώσει τις δεξιότητες των ατόμων με αυτισμό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα