Το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης διοργανώνει η Κεντρική Διοίκηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019.

Το θεωρητικό μέρος του Συνεδρίου με τις εισηγήσεις θα γίνει το Σάββατο στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, ενώ το πρακτικό (workshop) θα διεξαχθεί την Κυριακή στην περιοχή του Ρετζικίου και θα υλοποιηθεί από μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Στο πρακτικό μέρος, που θα περιλαμβάνει διαδικασίες ορεινής διάσωσης, μπορούν να παραστούν ως παρατηρητές μέλη ορειβατικών και άλλων συλλόγων.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η προαγωγή της ορεινής διάσωσης στην Ελλάδα μέσω της γόνιμης συνεργασίας των εμπλεκομένων φορέων-οργανώσεων, καθώς επίσης και η συμβολή στον διάλογο για την μείωση των ορειβατικών ατυχημάτων στα βουνά της χώρας. Στην κατεύθυνση αυτή, θα γίνουν παρουσιάσεις των επιχειρήσεων διάσωσης που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, θα αναλυθούν οι διαδικασίες και οι μέθοδοι που ακολουθήθηκαν και θα συζητηθούν επικαιροποιημένα μοντέλα πρόληψης και καλύτερης ενημέρωσης/εκπαίδευσης.

Στο Συνέδριο έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ως ομιλητές εκπρόσωποι φορέων-οργανώσεων που έχουν ενεργό ρόλο στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε ορεινό περιβάλλον, όπως το Πυροσβεστικό Σώμα, η Πολεμική Αεροπορία, η Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων, το ΕΚΑΒ, κ.ά.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε μέλη ορειβατικών συλλόγων και εθελοντικών διασωστικών οργανώσεων, οδηγούς βουνού, εκπροσώπους φορέων που ασχολούνται με την έρευνα και την διάσωση και εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο στο 2310 310 649 και στο [email protected]

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας