Ένας από τους βασικούς σκοπούς του Ποσειδωνίου Ημιμαραθωνίου είναι η ευαισθητοποίηση για τα θέματα του διαβήτη. Με σύνθημα «Τρέχω & Βαδίζω.  Δίνω αξία στα βήματά μου!  Δράση για το Διαβήτη και την Παχυσαρκία. Τώρα!» η διοργάνωση σε συνεργασία με την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία και τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και του Τμήματος Διατροφικής Αγωγής και Άθλησης, δίνουν το σύνθημα για την πρόληψη αυτής της ασθένειας που ταλαιπωρεί χιλιάδες συμπολίτες μας. Σ’ αυτήν την προσπάθεια, ο Ποσειδώνιος βρίσκει έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο, την φαρμακευτική εταιρία Novo Nordisk Hellas, η οποία έχει αναπτύξει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων αφιερωμένων στην καταπολέμηση του διαβήτη.

Η Novo Nordisk Hellas  στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της χώρας για τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη και της Παχυσαρκίας, υποστηρίζει χορηγικά τον 10ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο, δίνοντας το όνομα της στους αγώνες «Novo Nordisk Run» και «Δυναμικό Βάδισμα Novo Nordisk». Παράλληλα, η εταιρία θα δώσει δυναμικό παρόν την Κυριακή 21 Απριλίου με την ομάδα της «Run to Change Diabetes - Novo Nordisk Hellas», συμμετέχοντας και στα έξι δρομικά αγωνίσματα της διοργάνωσης.

Η Novo Nordisk είναι μια εταιρεία με παγκόσμια παρουσία στον τομέα της υγείας και με 95 χρόνια καινοτομίας και πρωτοπορίας στη θεραπεία του διαβήτη. Επιπλέον, η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στα προϊόντα αντιμετώπισης της αιμορροφιλίας, στη θεραπεία της παχυσαρκίας και στη θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης.

Αυτό το έργο θα συνεχίσουν και στον Ποσειδώνιο, τον πρώτο ιστορικά Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος επιστρέφει στο Παλαιό Φάληρο για δέκατη χρονιά την Κυριακή 21 Απριλίου, με μια όμορφη ανανεωμένη διαδρομή που επεκτείνονται σε όλον τον Φαληρικό Όρμο, δίπλα στη θάλασσα! Το αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει έξι διαφορετικές μικρές, μεσαίες και μεγάλες διαδρομές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις επαγγελματιών κι ερασιτεχνών δρομέων. Οι εγγραφές είναι διαθέσιμες στη σελίδα www.poseidon-athenshalfmarathon.com 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας- ιδιαίτερα στις γυναίκες [μελέτη]
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια