Μετά την επιτυχία των προηγούμενων ετών διοργανώνεται και φέτος, για 8η συνεχή χρονιά, το Συνέδριο Διακαθετηριακής Θεραπείας Καρδιακών Βαλβιδοπαθειών με διεθνή συμμετοχή, που θα πραγματοποιηθεί στις 3-4 Μαΐου 2019 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Πρόκειται για το μοναδικό Συνέδριο στην Ελλάδα που έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο όλες τις νεότερες εξελίξεις στον τομέα της Διακαθετηριακής θεραπείας Καρδιακών Βαλβιδοπαθειών την τελευταία δεκαετία.

Στο Συνέδριο φέτος έχει επεκταθεί το εύρος και το βάθος των θεμάτων που θα συζητηθούν. Οι καινοτομίες στις διακαθετηριακές θεραπείες οδηγούν σε ένα δρόμο όπου όλες οι βαλβίδες μπορούν να επιδιορθωθούν ή να αντικατασταθούν διαδερμικά. Ακολουθώντας τα βήματα του TAVR για την αορτική βαλβίδα, υπάρχουν νέες και επαναστατικές θεραπείες που θα οδηγήσουν σε συζήτηση για τις μιτροειδείς, τριγλώχινες και πνευμονικές βαλβίδες. Αυτές οι επαναστατικές τεχνολογίες θα απαιτήσουν αναμφίβολα τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών και το Συνέδριο επιδιώκει να παράσχει ένα πλαίσιο για να διεξαχθούν αυτές οι συζητήσεις.

Διακεκριμένοι καρδιολόγοι και καρδιοχειρουργοί από όλο τον κόσμο θα μιλήσουν για τις νέες τεχνολογίες, αλλά και για τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι ασθενείς για τις παραπάνω μεθόδους.

Οργάνωση:

Β’ Καρδιοχειρουργική Κλινική ΥΓΕΙΑ - Τμήμα Διαδερμικών Βαλβίδων ΥΓΕΙA

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των:
-Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ)
-Ομάδα Εργασίας Αιμοδυναμικής και Επεμβατικής Καρδιολογίας ΕΚΕ
-Ομάδα Εργασίας Βαλβιδοπαθειών, Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων & Πνευμονικής Υπέρτασης, ΕΚΕ

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου