Εκδηλώσεις ενημέρωσης για την πρόληψη διάγνωση και θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας θα πραγματοποιηθούν στις 7, 8 και 9 Μαΐου στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών σε συνεργασία με τον Συντονιστή Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου “Γεώργιος Παπανικολάου”, κ. Ι. Ζαρίφη.

Η καρδιακή ανεπάρκεια είναι μια νόσος που αγγίζει πλέον τα όρια της επιδημίας με μια συχνότητα που αυξάνεται συνεχώς. Η πρόληψη και η έγκυρη διάγνωση έχουν μεγάλη σημασία. Η καρδιακή ανεπάρκεια μπορεί σήμερα να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με τη βοήθεια ειδικών θεραπειών και με την βελτίωση του τρόπου ζωής, ο ασθενής μπορεί να απολαμβάνει μια φυσιολογική ζωή.

Η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία αφιερώνει το μήνα Μάιο σε εκδηλώσεις ενημέρωσης για την καρδιακή ανεπάρκεια. Σε αυτό πλαίσιο οι υπεύθυνοι της Μονάδας Καρδιακής Ανεπάρκειας του Γενικού Νοσοκομείου “Γ. Παπανικολάου” σε συνεργασία με το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Νεάπολης-Συκεών πραγματοποιούν ενημερωτικές εκδηλώσεις όπου το κοινό μπορεί να συζητήσει μαζί τους για τους κινδύνους της νόσου αλλά και τους τρόπους πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας.

Για περισσότερες πληροφορίες και εξέταση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο ιατρείο Καρδιακής Ανεπάρκειας του Νοσοκομείου στο τηλέφωνο 14546, https://rantevou. gpapanikolaou.gr 

 

Το πρόγραμμα των ενημερωτικών εκδηλώσεων είναι το εξής:

Τρίτη 7 Μαΐου, 7.30μ.μ.

αίθουσα συνεδριάσεων, Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων.

 


Τετάρτη 8 Μαΐου, 7.30μ.μ.

Κλειστό Θέατρο Νεάπολης

 


Πέμπτη 9 Μαΐου, 7.30μ.μ.

αίθουσα εκδηλώσεων 1ο- 5ο Δημοτικά Σχολεία Συκεών.

 


Εισηγητές: Δρ Αλεξία Σταυράτη, Καρδιολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Δρ. Κωνσταντίνος Πολυμερόπουλος, Καρδιολόγος, Επιμελητής Α ΕΣΥ.

 

Ενημερωτικό έντυπο υλικό θα διανέμεται σε κεντρικά σημεία του Δήμου Νεάπολης-Συκεών και στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου.

 


Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ) και της Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας Καρδιακής Ανεπάρκειας (ΕΜΕΚΑ)

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο