Έναν «μίνι» οδηγό προληπτικών εξετάσεων για όλες τις γυναίκες, παρουσιάζει ο Όμιλος εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας (Κυριακή 12 Μαΐου 2019). Πιο αναλυτικά, οι προληπτικές εξετάσεις, που συνιστάται να υποβάλλονται όλες οι γυναίκες στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου και διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικία, είναι:

Τεστ Παπανικολάου: το τεστ θα πρέπει να πραγματοποιείται κάθε χρόνο, σε γυναίκες που είχαν ή έχουν σεξουαλική δραστηριότητα ή που είναι άνω των 21 ετών. Τα τελευταία χρόνια, στην επιστημονική «φαρέτρα» έχει προστεθεί και τo Test Pap Thin Prep (κυτταρολογία υγρής φάσης). Πρόκειται για μία εξελιγμένη μέθοδο του Test Pap , αξιόπιστη, βελτιωμένη, με μεγαλύτερη ακρίβεια ελέγχου του τραχήλου της μήτρας. Το βασικότερο πλεονέκτημα της είναι ότι επιτρέπει τη διενέργεια συμπληρωματικών εξετάσεων από το ίδιο υλικό , όπως HPV Test (ιός ανθρώπινων θηλωμάτων).

Ψηφιακή Μαστογραφία: Από την ηλικία των 40 ετών και μετά, είναι καλό να γίνεται μια μαστογραφία κάθε χρόνο. Σε γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού, ο έλεγχος πρέπει να ξεκινήσει σε μικρότερη ηλικία σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού.

Υπερηχογράφημα μαστών: Αποτελεί τη βασική εξέταση για το μαστό σε ηλικίες κάτω των 35 ετών. Μετά τα 40 αποτελεί συμπληρωματική εξέταση της μαστογραφίας, κυρίως για μαστούς πυκνούς ή με κύστες.

Μέτρηση οστικής μάζας: Από την ηλικία των 40 ετών και μετά, συνιστάται να γίνεται μέτρηση της οστικής πυκνότητας σε ετήσια βάση.

Συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας, ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, σας δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιήσετε τους παρακάτω Διαγνωστικούς Ελέγχους σε εξαιρετικά προσιτές τιμές!

 

•           Test Pap Thin Prep, 15 ευρώ

 

•           Ψηφιακή μαστογραφία, 35 ευρώ και δωρεάν εκτίμηση από μαστολόγο στις κλινικές του Ομίλου

 

•           US μαστών, CA 15-3, 25 ευρώ και δωρεάν εκτίμηση από μαστολόγο στις κλινικές του Ομίλου

 

•           Έλεγχος Β οστεοπόρωσης (μέτρηση οστικής πυκνότητας, ασβέστιο, φώσφορος, βιταμίνη D, παραθορμόνη), 40 ευρώ

 

•           Έλεγχος Α (γενική ούρων, ταχύτητα καθίζησης, ερυθρών, σάκχαρο, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, σίδηρος, φερριτίνη, SGOT, SGPT, TSH, FT4), 30 ευρώ και δωρεάν γενική αίματος.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλ. : 210 6966100 (Αττική) και 2310 459660 (Θεσσαλονίκη). Διάρκεια δράσης: 13 Μαΐου – 8 Ιουνίου.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;