Το Σάββατο 11 Μαΐου, στις 19:00 - 21:00, θα βαδίσουμε προς την ανέλιξη, με την βοήθεια των ήχων της ηχογαβάθας και του gong στη βιωματική εμπειρία  ‘’Ηχοθεραπεία & Σπειροειδής Κίνηση’’.

Η ηχοθεραπεύτρια Κάθυ Κιζίτο και η εισηγήτρια της καινοτόμου χοροθεραπευτικής πρότασης Ιφιγένεια Τσαντίλη, συνεργάζονται στο σεμινάριο «Απελευθέρωση, δρόμος προς την σωματική και ψυχική ανέλιξη», που θα παρουσιάσουν το Σάββατο στις  19:00 - 21:00.  To σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Detox weekend, που διοργανώνει, στις 11- 12 Μαΐου 2019 το κανάλι Body in Balance, στο ξενοδοχείο Dolce Attica Riviera στη Βραυρώνα.

Οι εισηγήτριες θα φέρουν σε επαφή τον ήχο και την κίνηση που μας θεραπεύουν, εξελίσσουν, απελευθερώνουν.

Βιωματική εμπειρία που περιλαμβάνει ηχοθεραπεία και χοροθεραπεία σε συνδυασμό με Tai Tci Chuan τεχνικές και ασκήσεις διαλογισμού για να βιώσουμε τη φιλοσοφία του Yin Yang και τη θεωρία των αλλαγών, είναι η Spiral of positive Energy/Σπείρα της Θετικής Ενέργειας που οδηγεί σε σωματική και ψυχική ανέλιξη που μας απελευθερώνει.

Η Spiral of Positive Energy λειτουργεί ως θεραπευτικό εργαλείο, με απτά και άμεσα αποτελέσματα στον ψυχισμό.  Προσφέρει στον άνθρωπο θετική ενέργεια και είναι εμπνευσμένη από το πανάρχαιο σύμβολο της σπειροειδούς καμπύλης, την οποία μελέτησε ο Αρχιμήδης και περιέγραψε στο έργο του «Περί ελίκων», την θεωρία του Hawking για τις μαύρες τρύπες (Hawking Radiation), την Ασκητική του Καζαντζάκη και την στροβιλιζόμενη κίνηση, με την οποία απελευθερώνεται ενέργεια από το συλλογικό ασυνείδητο. Ο άνθρωπος που συμμετέχει στο ανθρώπινο σπειροειδές μοντέλο βιώνει την ολότητα.

Η σπειροειδής κίνηση βοηθάει απόλυτα στην εξισορρόπηση του σώματος, πνεύματος και ψυχής, το τρισυπόστατο του ανθρώπου κατά τον Πλούταρχο. 

Επίσης προβάλλει αρχαίες ιδέες και φιλοσοφικές τάσεις και δημιουργεί ένα υγιές περιβάλλον όπου μπορούμε να αναπτυχθούμε αρμονικά μέσω της συνύπαρξης σε ανώτερες ενεργειακές συχνότητες που μας θεραπεύουν. Η κίνηση ενεργοποιεί τη θετική σκέψη και προετοιμάζει το νου να δημιουργήσει και άλλες θετικές ορμονικές εκκρίσεις, οι οποίες είναι θεραπευτικές και φέρνουν ζωτική ενέργεια στο χώρο και στον εσωτερικό μας κόσμο γαλήνη.

Η σωματική και ψυχική ανέλιξη επιτυγχάνεται με το συνδυασμό κίνησης και ηχοθεραπείας, που ασχολείται με τις ευεργετικές επιδράσεις των ηχητικών δονήσεων στον ανθρώπινο οργανισμό. Βασίζεται στην επιστήμη της Κυματικής, σύμφωνα με την οποία, κάθε υγιές όργανο εκπέμπει μια συγκεκριμένη δόνηση και η μεταβολή της σημαίνει την δυσαρμονία και ίσως την εμφάνιση κάποιας ασθένειας. Οι λέξεις παράγουν δόνηση, οι ήχοι παράγουν δόνηση, η κίνηση παράγει δόνηση. Ένα μοναδικό ταξίδι εξερεύνησης στον εσωτερικό εαυτό με όχημα την αναπνοή και πλοηγό την αρχαία δόνηση των κρουστών.

Οι ήχοι των Θιβετάνικων κυμβάλων και Gong έχουν αποδεδειγμένα θεραπευτικές ικανότητες. Οι δονήσεις και οι παλμοί τους μας βοηθούν να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας από εντάσεις και στρες, γιατί φτάνουν μέχρι και το κυτταρικό επίπεδο. Μας φέρνουν σε κατάσταση απόλυτης χαλάρωσης στα κύματα άλφα και θήτα.

Η εμπειρία της ηχοθεραπείας είναι διαφορετική για τον καθένα μας κάθε φορά και προσφέρει ξεχωριστά βιώματα.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να έρθουμε σε επαφή με την αχρησιμοποίητη δύναμή μας και να διευκολύνουμε την είσοδό μας σε μια σφαίρα αγνής αντίληψης. Εκεί απελευθερώνεται η προθεσή μας για την γνωριμία με την αυθεντικότητά μας. Σχηματίζοντας τη Spiral of Positive Energy επανακτούμε χαμένα αισθητηριακά δεδομένα, ενώ συντονιζόμαστε με τη ροή που μας επαναφέρει σε μια υψηλή αίσθηση αυτοαντίληψης και κατακτάμε στο μέγιστο βαθμό την επίγνωσή μας.

Βιώνουμε την ολότητα, εναρμονιζόμαστε με γνωστούς και άγνωστους νόμους του σύμπαντος και νιώθουμε χαρά και ικανοποίηση.

Απελευθερώνουμε τον θυμό, τη θλίψη, την απόγνωση, τη μεμψιμοιρία, το αίσθημα αδικίας, τα αρνητικά σενάρια, την απόγνωση, και την καταπιεσμένη οργή που είναι η αιτία όλων των ψυχικών εντάσεων, μέσω της κίνησης στη Σπείρα της Θετικής Ενέργειας.

Με την κίνηση εκφράζουμε συναισθήματα και ερχόμαστε σε επαφή με άλλους που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις. Ο χορός και η κίνηση γενικότερα στην πιο απλή και δημιουργική τους μορφή συντελούν στην απελευθέρωση του εαυτού και την ένωση με την πρωτόγονη πηγή ζωής και αφθονίας.

 

 

‘’Ελάτε να απελευθερώσουμε την ψυχή μας, να βιώσουμε την αλλαγή στο σώμα και την ψυχή και να χαρούμε την συνύπαρξή μας με άλλους σε κοινωνικό επίπεδο αλληλεγγύης και βελτίωσης.

Είστε όλοι προσκεκλημένοι να λάβετε μέρος σε αυτή την εμπνευσμένη χοροθεραπευτική και ηχοθεραπευτική μέθοδο που βοηθάει στην εξέλιξή μας μέσα στην περιστροφή του χρόνου και του χώρου.

Ελάτε να ανταλλάξουμε φωτεινή ενέργεια για να ανελιχθούμε.’’ 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια