Ένα αναπηρικό αμαξίδιο που αποκτήθηκε χάρη στη συλλογή πλαστικών καπακιών βρίσκεται ήδη στην διάθεση πολιτών και ασθενών με κινητικά προβλήματα στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου. Η παράδοση του αμαξιδίου έγινε την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης από τον Πέτρο Λεκάκη, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα συλλογής καπακιών ξεκίνησε πριν από δυο μήνες, στο πλαίσιο του εκτεταμένου πρότζεκτ ανακύκλωσης που είναι σε εξέλιξη στο Νοσοκομείο, και ειδικότερα της συμμετοχής του στη δράση «Keep On Moving».

Μέσα σε μερικούς μήνες συμπληρώθηκε μια μεγάλη ποσότητα καπακιών τα οποία ανταλλάχθηκαν με ένα αναπηρικό αμαξίδιο, από τον φορέα που τα ανακυκλώνει. Η δράση «Κeep Οn Μoving» περιλαμβάνει  την  περισυλλογή και διαχείριση πλαστικών καπακιών στον Δήμο Θεσσαλονίκης και γίνεται από το Τμήμα Ανακύκλωσης. Μετά τη διεξαγωγή πλειοδοτικής δημοπρασίας, το χρηματικό ποσό που προκύπτει,  χρησιμοποιείται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας για την προμήθεια αναπηρικών αμαξιδίων, που  διατίθενται σε αναξιοπαθούντες δημότες, σε νοσοκομεία και ιδρύματα. Ένας τόνος καπάκια αντιστοιχεί σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο.

Σε συνεργασία με το Τμήμα Ανακύκλωσης του Δήμου, στο Νοσοκομείο τοποθετήθηκαν δύο μπλε κάδοι συλλογής στην υπηρεσιακή αυλή. Επιπλέον, το Νοσοκομείο προμηθεύτηκε δέκα κάδους διαλογής, που βρίσκονται σε ισάριθμα σημεία, ενώ με αφίσες και ανακοινώσεις ενημερώνει τους εργαζόμενους και το κοινό για την δράση. Η ανταπόκριση είναι μεγάλη, καθώς τόσο το προσωπικό όσο και οι επισκέπτες, συνοδοί και ασθενείς αγκαλιάζουν καθημερινά την πρωτοβουλία.

Η δράση έχει διπλό σκοπό: να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι τα υλικά που απορρίπτονται καθημερινά δεν είναι σκουπίδια, αλλά έχουν περιβαλλοντικό κόστος και οικονομική αξία και, επιπλέον, κοινωνικό,  για να ενισχυθούν φορείς οι οποίοι έχουν ανάγκη το αμαξίδιο και στηρίζουν άτομα με ειδικές ανάγκες. Συμμετέχοντας στη δράση, το Γ.Ν. Παπαγεωργίου συμβάλλει στη μείωση των αποβλήτων προστατεύοντας το περιβάλλον, ενισχύει την κυκλική οικονομία και, παράλληλα, προτάσσει το κοινωνικό του πρόσωπο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο