Τουλάχιστον 100 άτομα, ενήλικες και παιδιά, εκπαιδεύτηκαν και ενημερώθηκαν για την πρόληψη των θαλάσσιων ατυχημάτων και την ασφάλεια στη θάλασσα από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, στο πλαίσιο της δράσης «Παραθαλάσσιες διαδρομές» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου, στην νέα παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ρίψη σωσιβίου και σχοινιού σε άνθρωπο που κινδυνεύει, αντιμετώπιση υποθερμίας στο νερό, χρήση χάρτη και πυξίδας, σήματα κινδύνου στη θάλασσα και χρήση σωστικής λέμβου ήταν μερικά μόνο από τα θέματα που παρουσιάστηκαν στις ομάδες των πολιτών που πήραν μέρος στη βιωματική αυτή δράση, που υποστήριξε ως χορηγός η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία GENESIS Pharma.

Η δράση περιλάμβανε ένα βιωματικό σενάριο αποστολών, όπου ομάδες πολιτών ακολούθησαν μια διαδρομή στην παραλία της πόλης, με σημείο αφετηρίας το ξενοδοχείο Makedonia Palace και τερματισμό στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η διαδρομή περιλάμβανε επτά θεματικούς σταθμούς, στους οποίους γινόταν ολιγόλεπτη στάση και παρουσιάζονταν θέματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια στην θάλασσα, ενώ στον τελευταίο σταθμό οι ομάδες επιβιβάζονταν σε πλωτή σωστική σχεδία κι από εκεί μεταφέρονταν με το διασωστικό σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην αρχή της διαδρομής σε μία σύντομη πλεύση στον Θερμαϊκό κόλπο.

Ευχαριστούμε την εταιρεία GENESIS Pharma για την υποστήριξη της εκδήλωσης, όπως επίσης και την Samiotakis Catering για την χορηγία του catering των εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πολλές ώρες καθιστικής ζωής και μη κατανάλωση καφέ συνδέονται με υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας [μελέτη]
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη
Νέες συστάσεις ΕΜΑ για τις ελλείψεις στα φάρμακα