Μια φωτογραφία μπορεί να αντιστοιχεί σε χίλιες λέξεις και ως προς  την αναγκαιότητα της πρόληψης. Μια εικόνα, ένα στιγμιότυπο της καθημερινότητάς μας μπορεί να στηρίξει τη ζωή μας, υπερβαίνοντας συμβουλές και συστάσεις. Με αυτό το σκεπτικό, το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center στηρίζει έμπρακτα τις δράσεις της Εταιρείας  Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και υποδέχεται στις εγκαταστάσεις του την έκθεση φωτογραφίας της Μαρίας Γιαννά που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της πρόληψης του καρκίνου και της έγκαιρης διάγνωσής του.

Το έργο της κας Γιαννά, με τίτλο «Επιλέγοντας την Υγεία»,  από σήμερα Δευτέρα 10 Ιουνίου έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 φιλοξενείται στους χώρους του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center -εγκαινιάζοντας έναν κύκλο παρουσίασης της έκθεσης σε νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας. Μέσα από τον φακό της φωτογράφου αποτυπώνονται το τοξικό αστικό περιβάλλον, αλλά και οι βλαπτικές και υγιεινές συνήθειες της καθημερινής ζωής που συνδέονται με τον καρκίνο, αναδεικνύοντας  την  ιδέα  ότι  η  υγεία  αποτελεί πρώτα από όλα προσωπική  επιλογή.

Στο πλαίσιο της έκθεσης και με στόχο να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το μήνυμα της σημαντικής πρωτοβουλίας, το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center προσφέρει σε όσους προσέλθουν στους χώρους του την Τρίτη και Τετάρτη 11 και 12 Ιουνίου 2019 μια δωρεάν κλινική εξέταση της επιλογής τους στα εξωτερικά ιατρεία. Ειδικότερα, για τις δύο ημέρες και κατά τις ώρες 08.00-14.00, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κλείνουν επί τόπου το ραντεβού τους για δωρεάν εξέταση από ιατρούς οκτώ ειδικοτήτων (παθολόγος, καρδιολόγος, ενδοκρινολόγος, ορθοπαιδικός, χειρουργός, οφθαλμίατρος, ΩΡΛ και γαστρεντερολόγος). Σε περίπτωση χρονικής αδυναμίας -καθώς θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας- οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα, αφού προσέλθουν στο νοσοκομείο για να κατοχυρώσουν το ραντεβού τους, να προγραμματίσουν την δωρεάν εξέταση σε μεταγενέστερο χρόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση φωτογραφίας και τον δωρεάν ιατρικό έλεγχο, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.dunant.gr

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία
Αίσθημα συνεχούς κόπωσης: Τι μπορεί να σημαίνει