Ένα καινούριο σχολείο θα αποκτήσουν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρη οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια είναι αναγκασμένοι να κάνουν μάθημα σε κοντέινερς.

Για τον λόγο αυτό, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ, Γιάννης Χαρωνίτης υπέγραψε την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, την σύμβαση για την ανέγερση του νέου 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης, με προϋπολογισμό 1.800.942,27 ευρώ. Οι εργασίες ξεκινούν άμεσα. Το έργο θα πρέπει να παραδοθεί σε 550 ημερολογιακές ημέρες. Ανάδοχος είναι η κατασκευαστική εταιρεία Latern Construction Company SA, με έδρα τον Πειραιά.

Προβλέπεται η κατασκευή νέου κτιρίου, με συνολική επιφάνεια 2.239,20 τ.μ. σε οικόπεδο 2.844,76 τ.μ. στο Ο.Τ. 160 Α της 1ης Π.Ε. Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα. Θα έχει δυναμικότητα 300 μαθητών και θα αποτελείται από 12 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, εργαστήρια φυσικοχημείας, πληροφορικής και αισθητικής αγωγής καθώς και τραπεζαρία για τις ανάγκες του ολοήμερου.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΚΤΥΠ ΑΕ, Γιάννη Χαρωνίτη και του νέου Δημάρχου Μαραθώνα, Στέργιου Τσίρκα κατά την οποία έγινε εκτενείς συζήτηση για τα θέματα σχολικών υποδομών του Δήμου και δόθηκε έμφαση στην κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν στην προσχολική εκπαίδευση, έργο που έχει αναλάβει για το σύνολο της χώρας η ΚΤΥΠ ΑΕ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Έχετε πρόβλημα με την ακοή σας; Ελέγξτε το σάκχαρό σας
Γιατί έχουμε λιγότερη όρεξη σε υψηλές θερμοκρασίες [έρευνα]
Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Συμβουλές για προστασία από την αφρικανική σκόνη