Η Αναστασία γιορτάζει την μεγάλη επιτυχία της μετά τον Διάπλου με ένα μεγάλο πάρτυ «Κάτω από τα αστέρια», με dj set,  video projections, στο Κέντρο του Αργοστολίου, μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας.

Με σύνθημα «´Ολοι μαζί μια μεγάλη αγκαλιά», είναι προσκεκλημένοι όλοι οι κάτοικοι του νησιού και οι ταξιδιώτες, την  Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στις  21.00, με εδέσματα και κρασί δωρεάν.

Ο Διάπλους, με ιστιοσανίδα, Σκάλα Κεφαλονιάς- Κυλλήνη, ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την 81 ετών Κεφαλονίτισσα, Αναστασία Γερολυμάτου.

 Η απόσταση των 18 ναυτικών μιλίων που χωρίζει το νησί από την Πελοπόννησο καλύφτηκε από την ερασιτέχνη αθλήτρια μέσα σε 6 ώρες, γιατί δεν είχε δυνατό άνεμο. 

Το συγκεκριμένο πέρασμα χαρακτηρίζεται αρκετά δύσκολο, καθώς εδώ οι άνεμοι είναι τελείως ασταθείς. Αρκετοί έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν να το περάσουν πάνω σε ιστιοσανίδα αλλά χωρίς επιτυχία.

Μετά από μηχανική βλάβη που καθήλωσε τα συνοδευτικά σκάφη για 2 ώρες, τελικά ο Διάπλους ξεκίνησε ώρα 12.00 του Σαββάτου 24 Αυγούστου 2019 και ολοκληρώθηκε στις 17.57

Προκειμένου η κα Γερολυμάτου να προλάβει τον λίγο αέρα που είχε απομείνει, αποφάσισε να μην σταματήσει για τις πρώτες 5 ώρες ούτε καν για να πιεί νερό.

Η Αναστασία windsurfer, όπως είναι γνωστή στο πανελλήνιο, μίλησε στην δημοσιογράφο Ιφιγένεια Τσαντίλη που την επισκέφθηκε δύο ημέρες μετά τον Διάπλου στην Κεφαλονιά. 

Η αποκλειστική συνέντευξη θα προβληθεί στο κανάλι Body in Balance, που ήταν Χορηγός Επικοινωνίας του Διάπλου Αναστασίας. 

Η επιτυχία της Αναστασίας Γερολυμάτου, της εξασφαλίζει το βραβείο Guinness για το συγκεκριμένο εγχείρημα. Όπως λέει η ίδια: «Ο Διάπλους ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το Guinness  είναι απλά η επίσημη επιβράβευση».

Διοργάνωση: ΑLAS PLAYFUL MEDIA, μη κερδοσκοπική Πολιτισμού και Νέας Τεχνολογίας Project Manager: Γιάννης Σκουρογιάννης

Δείτε την Αναστασία στο κανάλι της στο YouTube Anastasia windsurfer. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Και τώρα...αγωνιζόμαστε" - Από το σοκ της διάγνωσης, στη μάχη με τον καρκίνο
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ