Στην αρχή ξεκίνησε ως ιδέα της Nasa για να βοηθήσει τους αστροναύτες στους διαστημικούς σταθμούς. Σιγά – σιγά επεκτάθηκε και στα νοσοκομεία, τα οδοντιατρεία, τις κλινικές και τις αίθουσες έκτακτης ανάγκης αλλά και τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας

Στόχος του airocide, η εξάλειψη της μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων, η αντιβακτηριδιακή προστασία και η καταπολέμηση των ιών.

Ο λόγος περί του Airocide, μιας τεχνολογίας που, μεταξύ άλλων, καταστρέφει σχεδόν όλους τους ιούς όπως H1N1, H5N1, SARS, MRSA. To Airocide είναι μια συσκευή που δίνει τη δυνατότητα καθαρισμού του χώρου από το πλήθος των μικροβίων που μας περιβάλλουν, ένας εξελιγμένος φωτοκαταλύτης τιτανίου κατασκευασμένος από την NASA. Δεν είναι φίλτρο και η λάμπα UV που διαθέτει, δίνει τη δυνατότητα του οφέλους της σύγχρονης τεχνολογίας στο χώρο που χρησιμοποιείται.

Μετά τους διαστημικούς σταθμούς και τα νοσοκομεία λοιπόν, η συσκευή αυτή μπορεί να τοποθετηθεί πλέον και στο σπίτι, με στόχο την εξάλειψη των επιβλαβών αερομεταφερόμενων παθογόνων που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του άσθματος και των αλλεργιών.

Χρησιμεύει επίσης για την εξάλειψη της οσμής των σκουπιδιών, την οσμή των κατοικίδιων, την απομάκρυνση της οσμής από το κάπνισμα, και τις μαγειρικές οσμές.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα αυτή τεχνολογία μιας ουσιαστικά απλής και χωρίς ιδιαίτερης συντήρησης συσκευής, συμβάλλει σημαντικά στην δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος που τόσο έχουμε ανάγκη.  Η αντιβακτηριδιακή προστασία του Airocide εκτείνεται μάλιστα και στα νοσοκομεία, στα χειρουργεία και τους δημόσιους χώρους ενώ η χρήση του συνιστάται στους υπολογιστές, τις λαβές και τις τουαλέτες.

Καθαρίζει τον αέρα από μικροοργανισμούς όπως VOCs, NOx, σε μεγέθη απορρόφησης Spore 10 microns, Vacteria 1 micron, Virus.01 microns, VOC 1 angstrom και ταυτόχρονα βελτιώνει την ποιότητα του αέρα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1998 χρησιμοποιείται και από τους συσκευαστές τροφίμων, τα ανθοπωλεία και τις αλυσίδες τροφίμων, καθώς βοηθά στην παράταση της διάρκειας ζωής των λουλουδιών, των φρούτων αλλά και των λαχανικών.

Η Εταιρεία Cellarius, που τώρα δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, έχει την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων στην Ευρώπη. 

Περισσότερες πληροφορίες https://www.tcgroup.gr/ 

Επικοινωνία: [email protected], tel: +306944500060/ +306983487557

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας