Η ημερίδα «Παιδί και Αθλητισμός» θα λάβει χώρα την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, 16:00 – 22:00 στην ΕΒΕ – Πύργο Βιβλίων στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με θέματα που αφορούν στους μαθητές, γονείς, καθηγητές φυσικής αγωγής, γιατρούς, φυσικοθεραπευτές και εκπαιδευτικούς δημοτικών σχολείων. Η ημερίδα διοργανώνεται από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη διάρκειά της θα πραγματοποιηθεί βράβευση διακριθέντων αθλητών και των προπονητών τους.

Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν θέματα όπως η ανάπτυξη του αθλητισμού στην Ελλάδα, η σημασία της συστηματικής φυσικής αγωγής στην υγεία των μαθητών, ο σχολικός και αγωνιστικός αθλητισμός και η σχέση της αθλητικής με την ακαδημαϊκή εξέλιξη του μαθητή.

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας στο SNFCC.org

«Κάθε βδομάδα επισκέπτονται το εργαστήριο του Sports Excellence μαθητές που συνδυάζουν τον αθλητισμό με την εκπαίδευση. Πεποίθησή μας είναι ότι η Αθλητική Αριστεία μπορεί να συνδυαστεί με την Ακαδημαϊκή Αριστεία αρκεί να υπάρχει πολύ καλή συνεργασία μεταξύ του αθλητή, γονέων, προπονητών, εκπαιδευτικών, όλων εκείνων που εμπλέκονται στην εξέλιξη της προσωπικότητας του αθλητή. Ο τρόπος που γίνεται αυτό θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στην Ημερίδα», δήλωσε ο Δρ. Παναγιώτης Κουλουβάρης, εκ μέρους της Διοίκησης και του επιστημονικού προσωπικού του Sports Excellence.

Το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας Sports Excellence έχει την ευθύνη αθλητιατρικής και επιστημονικής υποστήριξης εθνικών ομάδων σε περισσότερα από 18 αθλήματα. Επιβλέπεται επιστημονικά από την Α΄Ορθοπαιδική Πανεπιστημιακή Κλινική του ΕΚΠΑ και λειτουργεί με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Υλοποιεί εξειδικευμένα ανά άθλημα και εξατομικευμένα καινοτόμα αθλητικά πρωτόκολλα και ταυτόχρονα παρέχει ολιστική υποστήριξη σε αθλητές, προπονητές, ομοσπονδίες και ιδιώτες.

Περισσότερες πληροφορίες για το κέντρο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.sportsexcellence.gr 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Β. Παπαευαγγέλου: Παράλληλη αύξηση κρουσμάτων κοκκύτη και ιλαράς - Ο ρόλος του εμβολιασμού
Το ποντάρισμα των traders στην ψυχεδελική αναγέννηση
CoViD: 4 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - 1 από γρίπη