Στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου, στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση του 1ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος 5x5 για την Ψυχική Υγεία και οι συνδιοργανωτές του.

Στην τελική φάση θα αγωνιστούν, για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδος, οι οκτώ ομάδες που προκρίθηκαν. Πρόκειται για ομάδες φορέων που προέρχονται από την Αττική, την Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο. Το Σάββατο θα διεξαχθεί η προημιτελική φάση και την Κυριακή τα ημιτελικά και ο τελικός.

Η συνεργασία ΕΔΡΑ και Ε.Π.Ο. πλέον παγιώνεται αφού είναι η δεύτερη χρονιά που οι δύο οργανισμοί ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν κοινό σκοπό. Η καινοτόμος αυτή δράση στην οποία συμμετέχουν ψυχικά πάσχοντες, εντάσσεται στο κοινωνικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας «Στο ίδιο γήπεδο / Same field», το οποίο αποτελεί σημαντικό κομμάτι του εξαετούς αναπτυξιακού πλάνου της Ομοσπονδίας «Μπάλα Παντού» και είναι εγκεκριμένο από την UEFA. «Είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής συνεργασίας της ΕΔΡΑ και της Ε.Π.Ο.», όπως τόνισε η πρόεδρος της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» - Μαρία Κερασόγλου, που ξεκίνησε το 2018 στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου “Events Project”. Την παρουσίαση της διοργάνωσης έκανε η Υπεύθυνη Στρατηγικής Επικοινωνίας της «ΕΔΡΑ», Αριστέα Γκούτσιου, η οποία ανήγγειλε το αγωνιστικό πρόγραμμα αλλά και τους συνολικά είκοσι φορείς ψυχικής υγείας, απ’ όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα.

Την Ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκπροσώπησε στη Συνέντευξη Τύπου ο κ. Κώστας Κωνσταντινίδης, Τεχνικός Διευθυντής Εθνικών Ομάδων, ο οποίος τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε: «Η ψυχική δύναμη και η ηθική ικανοποίηση που δίνει ο αθλητισμός και ειδικότερα το ποδόσφαιρο στον αθλητή, είναι πιο σημαντική από οποιοδήποτε έπαθλο και οποιαδήποτε διάκριση, καθώς αποτελεί τη βάση της ενασχόλησης με το άθλημά μας. Ο στόχος της παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είναι το ποδόσφαιρο να είναι ανοιχτό για όλες τις κοινωνικές ομάδες και σε αυτό το πλαίσιο υλοποιείται και αυτό το πρόγραμμα, το οποίο στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Μια καινοτομία του Πρωταθλήματος είναι η διεξαγωγή των αγώνων χωρίς την παρουσία διαιτητών που, όπως τόνισε ο κ. Γιώργος Βασσάλος, εκπαιδευτής futsal Ε.Π.Ο./UEFA και υπεύθυνος για το αγωνιστικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος, δίνουν τη δυνατότητα στους αγωνιζόμενους να πάρουν οι ίδιοι τις αποφάσεις που θα αποδώσουν δικαιοσύνη, με σεβασμό, οδηγώντας έτσι σε έναν αγώνα χωρίς συγκρούσεις. Τέλος ο κ. Μιχάλης Κουτσούρης, Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης της Ε.Π.Ο., ανέφερε ότι η δράση αυτή η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της Κοινωνικής Ευθύνης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας», είναι μια δράση πρωτοποριακή, που δίνει τη δυνατότητα σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας να έρθουν κοντά στο ποδόσφαιρο, γι αυτό και η Ομοσπονδία δίνει ιδιαίτερο βάρος σε αυτήν αλλά και σε παρόμοιες εκδηλώσεις.

 

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα