Η Ελληνική Εταιρία Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης πραγματοποιεί το 9ο Συνέδριο Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης. Το Συνέδριο στοχεύει στην ενημέρωση των συνέδρων για τα σύγχρονα επιστημονικά επιτεύγματα στη βιοχημεία και φυσιολογία της άσκησης, τις νέες μεθόδους μέτρησης και αξιολόγησης, καθώς και τις προπονητικές εφαρμογές για την αύξηση της αθλητικής απόδοσης και την προάσπιση της υγείας.

Τα Συνέδρια Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης έχουν ακολουθήσει από την αρχή μια ανοδική πορεία, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά. Έχουν καταφέρει να καθιερώσουν ένα αξιοζήλευτο επιστημονικό περιβάλλον εξαιτίας του υψηλού επιπέδου των ελεύθερων (προφορικών και αναρτημένων) ανακοινώσεων που παρουσιάζονται, της προσεκτικά επιλεγμένης θεματολογίας των στρογγυλών τραπεζών και φροντιστηρίων και των κορυφαίων κεντρικών ομιλητών που προσκαλούνται.

Φέτος το Συνέδριο φιλοξενεί ως κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Las Palmas de Gran Canaria της Ισπανίας José Calbet, ο οποίος θα δώσει τρεις ομιλίες στις γενικές περιοχές της υγείας, της απόδοσης και της υποξίας. Δύο σημαντικές καινοτομίες του 9ο Συνεδρίου είναι ότι θα έχει επίσημα τον χαρακτηρισμό «με διεθνή συμμετοχή» και ότι οι περιλήψεις του δημοσιεύονται σε διεθνές περιοδικό, δίνοντας έτσι διεθνή προβολή στις εργασίες που θα παρουσιαστούν.

Το συνέδριο απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές/-ήτριες (φυσικής αγωγής και αθλητισμού, ιατρικής και διατροφής-διαιτολογίας), καθηγητές/-ήτριες ΑΕΙ και μέσης εκπαίδευσης, ερευνητές/-ήτριες, προπονητές/-ήτριες και επαγγελματίες της άθλησης. Η παρακολούθηση των εργασιών και η συμμετοχή στα φροντιστήρια μπορεί να γίνει  με εγγραφή στην ηλεκτρονική σελίδα του Συνεδρίου, www.eevfa.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο