Η AstraZeneca έστειλε για ακόμη μια χρονιά ένα ηχηρό μήνυμα κατά του καρκίνου, συμμετέχοντας ως Επίσημος Χορηγός στη διοργάνωση του 11ου Συμβολικού Αγώνα Δρόμου & Περιπάτου Greece Race for the Cure®, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 με αφετηρία το Ζάππειο. Η εταιρεία βρέθηκε δίπλα σε γυναίκες που έχουν εμπειρία καρκίνου του μαστού και στήριξε αυτή τη σημαντική δράση ευαισθητοποίησης για τη νόσο που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Με κεντρικό μήνυμα της AstraZeneca στη φετινή διοργάνωση «Εσύ… ενημερώθηκες για τον γονιδιακό έλεγχο;», η AstraZeneca απηύθυνε στο κοινό την ερώτηση, με στόχο να το παροτρύνει να ενημερωθεί αναφορικά με τη σημασία του γονιδιακού ελέγχου. Ως αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι παρευρέθηκαν στο περίπτερο της AstraZeneca, που λειτούργησε ως κέντρο πληροφόρησης του κοινού και έλαβαν πληροφοριακό υλικό.

Όπως δήλωσε ο Χρήστος Αντωνόπουλος MD, PhD, MBA, Διευθυντής του τμήματος Ογκολογίας της AstraZeneca Ελλάδος: «Η στήριξη της AstraZeneca στον αγώνα Greece Race for the Cure® τα τρία τελευταία έτη, εντάσσεται στη φιλοσοφία της εταιρείας η οποία εστιάζει στη συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο και στην κάλυψη υπαρκτών και ουσιαστικών αναγκών. Η σημασία του γονιδιακού ελέγχου για τον ασθενή και το εθνικό σύστημα υγείας είναι μεγάλη, καθώς ο έλεγχος προσφέρει σημαντική πληροφορία για τη διαχείριση του κληρονομικού καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών και σημαντική κλινική πληροφορία αφού επηρεάζει τη θεραπευτική φροντίδα του ασθενούς. Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας αποζημίωσης των βιοδεικτών, όπως το BRCA, καθώς αποτελούν τη βάση τόσο για στρατηγικές πρόληψης όσο και για θεραπευτικές προσεγγίσεις με γνώμονα την Ιατρική Ακριβείας».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο