Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στηρίζει την πρωτοβουλία της διοργάνωσης εκστρατείας ενημέρωσης κοινού για την φλεβική θρόμβωση από το Τμήμα Αιμόστασης-Θρόμβωσης της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, στην Πλατεία Αριστοτέλους, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, από τις 12.00 έως τις 16.00 μμ.

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Θρόμβωσης (World Thrombosis Day) και κατά τη διάρκειά της ιατροί, νοσηλευτές, μαθητές, εθελοντές, αλλά και ασθενείς με ατομικό ιστορικό θρόμβωσης θα βρίσκονται στην Πλατεία Αριστοτέλους για να ενημερώσουν, να συζητήσουν, να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό.

Όπως αναφέρει εκ μέρους του Τμήματος Αιμόστασης-Θρόμβωσης της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας ο Ιατρός Αιματολόγος- Αιμοστασιολόγος στη Μονάδα Αιμόστασης του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου κ. Μανώλης Παπαδάκης, «η φλεβική θρομβοεμβολική νόσος, δηλαδή η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση και η πνευμονική εμβολή, αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Αφορά  σε όλες τις ηλικίες, και στα δυο φύλα και συχνά υποδιαγνώσκεται με αποτέλεσμα να καθυστερεί η αντιμετώπισή της με δυσμενείς και πολύ συχνά θανατηφόρες συνέπειες. Αποτελεί μάλιστα την πρώτη αιτία μητρικής θνησιμότητας στον δυτικό κόσμο, συχνότατη αιτία θανάτου σε νοσηλευόμενους ασθενείς και τη δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου σε καρκινοπαθείς, η οποία μπορεί να αποτραπεί με την κατάλληλη ενημέρωση ιατρών, νοσηλευτών και ασθενών. Μία από τις αιτίες εμφάνισης μη προκλητής φλεβικής θρομβοεμβολικής νόσου είναι η θρομβοφιλία, η οποία συζητείται εντόνως στις ημέρες μας».

Στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, η Μονάδα Αιμόστασης λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια και αποτελεί εργαστηριακό κέντρο αναφοράς τόσο για τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης όσο και για τη Βόρεια Ελλάδα. Οι επισκέψεις ασθενών στην ειδική αυτή μονάδα ξεπερνούν τις 3.700 ετησίως, ενώ μεταξύ άλλων στη μονάδα επιτελείται και επιστημονικό έργο.

 

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;