Πρόκληση για το σύγχρονο κλινικό νευρολόγο αποτελεί η παρουσία πληθώρας εξειδικευμένων θεραπευτικών επιλογών για όλες πλέον τις μορφές της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, καθώς η ορθή επιλογή οφείλει να εξατομικεύεται στα χαρακτηριστικά της νόσου, το προφίλ και τις προτιμήσεις του ασθενή, ενώ είναι αναγκαία η στάθμιση του οφέλους σε σχέση με το ρίσκο κάθε θεραπείας.

Η ανάδειξη αυτών των προβληματισμών και η ερμηνεία των «γκρίζων ζωνών» στη διαγνωστική και θεραπευτική προσπέλαση της νόσου αποτελεί το αντικείμενο εργασίας του 6ου Διακλινικού Συμποσίου για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας  που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 ως τις 20 Οκτωβρίου 2019 στο Athens Marriott Hotel.

«Πλησιάζοντας την τρίτη δεκαετία της νέας χιλιετίας, οι αλλαγές στο χώρο της Πολλαπλής Σκλήρυνσης είναι πραγματικά καταιγιστικές. Οι προβληματισμοί ωστόσο που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι κλινικοί νευρολόγοι είναι υπαρκτοί, ενώ έχουν περάσει 150 χρόνια από την πρώτη περιγραφή της νόσου από τον Charcot», σχολιάζει ο καθηγητής Αναστάσιος Ωρολογάς, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συμποσίου και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Εγκεφάλου και Συμπεριφοράς (ISSB).

Καθώς το Συμπόσιο χαρακτηρίζεται από ένα εξέχουσας σημασίας-για το αντικείμενό του-περιεχόμενο, συγκεντρώνει επίσημους ομιλητές από τον ευρύτερο χώρο της ιατρικής. Επιπλέον, μεταξύ άλλων, το 6ο Διακλινικό Συμπόσιο θα τιμήσουν με την παρουσία τους τρεις εξέχουσες παρουσίες στον χώρο της Νευρολογίας, ο καθηγητής Jens Kuhle από το Πανεπιστήμιο Βασιλείας στην Ελβετία, ο Καθηγητής Νευρολογίας Δημήτριος Καρούσης από το Hebrew University του Ισραήλ και ο Καθηγητής Νευρολογίας Νίκος Ευαγγέλου από το πανεπιστήμιο του Nottingham.

Την έναρξη των εργασιών του Συμποσίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος του στην επίσημη τελετή έναρξης στις 18 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 21.00 στο ξενοδοχείο Athens Marriott. Η τελετή έναρξης αναφέρεται μόνο σε Ιατρούς και είναι αυστηρά κλειστή προς το κοινό.

Μεταξύ άλλων έχουν προσκληθεί να απευθύνουν χαιρετισμό οι: Υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Περιφερειάρχης Αττικής, Γεώργιος Πατούλης και Peer Baneke, Διευθύνων Σύμβουλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση (MSIF).
 
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι ιατροί μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου www.mssymposium.gr, το Facebook event «6ο Διακλινικό Συμπόσιο για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας» ή να επικοινωνήσουν με την ARTION Conferences & Events στo τηλ. 2310257818 και e-mail [email protected].

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις