Η «Στόχος – Πρόληψη»  οργάνωσε με επιτυχία το περίπτερο δωρεάν ψηλάφησης μαστού στο μετρό Συντάγματος την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου. 600 γυναίκες υποβλήθηκαν σε κλινικό έλεγχο μαστού από 18 ειδικευμένους επιστήμονες που συμμετείχαν εθελοντικά με ειλικρινές ενδιαφέρον και φροντίδα βοηθούμενοι από 18  εθελόντριες νοσηλεύτριες του «Ερυθρού Σταυρού» οι οποίες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους.  Φυσικά, η ενέργεια  δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την προσφορά των εθελοντών που κάθε χρόνο δίνουν ζωηρό «παρών» σε όλες τις δράσεις μας.

Φέτος μάλιστα, για πρώτη φορά, στην εν λόγω δράση, προστέθηκε και η ενημέρωση του ανδρικού κοινού για τον καρκίνο του προστάτη από εξειδικευμένους ανδρολόγους – ουρολόγους που βρέθηκαν μαζί μας για αυτό τον σκοπό.

Η Πρόεδρος του «Στόχου», κυρία Μαριλένα Στρατοπούλου, μετά το πέρας της δράσης δήλωσε: «Για μία ακόμη φορά πετύχαμε το στόχο μας να διαδώσουμε το μήνυμα της αξίας της πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν συγκλονιστική, αλλά το πιο αισιόδοξο μήνυμα ήταν το υψηλό ποσοστό των νέων γυναικών που επισκέφθηκαν το περίπτερό μας, γεγονός που υποδηλώνει ότι η πρόληψη έχει μπει στη ζωή και των νεότερων γυναικών».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο