«Ο χειρουργός κρίνεται όχι από αυτά που κάνει, αλλά από αυτά που δεν κάνει» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρώην Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΑΠΘ στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και νυν Ομότιμος Καθηγητής, Γεώργιος Καπετάνος, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Τα άπαξ και τα αεί».

Σύντομα editorials που περιγράφουν τις σκέψεις, τα γεγονότα και τα συναισθήματα του συγγραφέα για την Ιατρική, τη ψυχοσωματική υγεία, την κρίση, την ποιότητα ζωής, τα ταξίδια και κυρίως τις μνήμες και έχουν δημοσιευθεί στο ένθετο, με τίτλο "Με Υγεία", της κυριακάτικης εφημερίδας "Μακεδονία" ομαδοποιήθηκαν και παρουσιάζονται στο βιβλίο, μαζί με άλλα σημειώματα και παρεμβάσεις που έχει κάνει στον Τύπο.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών του ΑΠΘ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Καθηγητής Θεόδωρος I. Δαρδαβέσης, η Αρχαιολόγος Καλλιόπη Τζημαγιώργη-Χαραλαμπίδου, ο Ιατρός-Πνευμονολόγος και συγγραφέας Αντώνης Παπαγιάννης, καθώς και ο συγγραφέας Ομότιμος Καθηγητής Ορθοπαιδικής του ΑΠΘ, Γεώργιος Καπετάνος.

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας, έστω και ένας αναγνώστης αν συγκινηθεί, θυμηθεί ή μάθει κάτι, άξιζε τον κόπο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα