Πέννυ Κούτρα

Την Άνοιξη του 2020 εκτιμάται ότι θα είναι σε πλήρη λειτουργία το κέντρο ψηφιακής τεχνολογίας, τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων (big data/analytics) της Pfizer Hellas στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για επένδυση που ανακοινώθηκε στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό και ήδη υλοποιείται, καθώς σύμφωνα με τον CEO της Pfizer Hellas, Ζαχαρία Ραγκούση, αναζητείται μισθωμένο κτίριο που θα στεγάσει την όλη υποδομή και έπεται η στελέχωση της με υψηλής κατάρτισης επιστήμονες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις σε πρώτη φάση το νέο κέντρο -ένα από τα έξι που θα δημιουργήσει ο φαρμακευτικός κολοσσός παγκοσμίως- θα δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας.

Θα αποτελέσει ανεξάρτητη εταιρεία που θα επιδιώξει συνεργασίες με ερευνητικούς φορείς στην Ελλάδα αλλά και στα ευρύτερα Βαλκάνια, αλλά και έναν ανταγωνιστικό φορέα μέσα στους κόλπους της Pfizer Hellas, ο οποίος θα διεκδικήσει νέους πόρους και επενδύσεις.

Πέραν της παραπάνω επένδυσης η Pfizer Hellas συνεργάζεται με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών για την υποστήριξη του ερευνητικού έργου στη χώρα. Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες αναλύθηκε η πρωτοβουλία της εταιρίας, η οποία αφορά σε οικονομική στήριξη, υπό τη μορφή ετήσιας επιχορήγησης για την έρευνα και την εκπαίδευση, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε Έλληνες νέους επιστήμονες να παραμείνουν στη χώρα και να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους στην Ελλάδα.

Η συνεργασία μεταξύ Pfizer Hellas και ΕΙΕ είναι τριετής και η συνολική χορηγία της φαρμακευτικής αγγίζει τις 125.000 ευρώ. Στο παραπάνω ποσό περιλαμβάνονται 3 υποτροφίες κάλυψης των διδάκτρων για μεταπτυχιακούς φοιτητές ετησίως αλλά και η υποτροφία Pfizer Fellowship η οποία θα απονεμηθεί σε 2 υποφήφιους διδάκτορες ή μεταδιδακτορικούς ερευνητές που εργάζονται σε θέματα υγείας. Η διάρκεια και των 2 προγραμμάτων αφορά στην τριετία 2019-2021.

Πηγές:
euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σωματείο εργαζομένων ΕΟΔΥ: Να μη γίνουν απολύσεις εργαζομένων με "μπλοκάκι"
Με μετακίνηση ορθοπαιδικού επιχειρείται να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου Σπάρτης
Οι υγειονομικοί συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης