Η Philips διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στις 11 και 12 Οκτωβρίου στο Makedonia Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη, το 2ο 3D Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Καρδιολογίας. Στο σεμινάριο συμμετείχαν 15 καρδιολόγοι από δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της Βόρειας και Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στην ανάλυση 3D εικόνων που έχουν ληφθεί από τον υπέρηχο Philips Affiniti και τον υπερηχοκαρδιογράφο Philips Epiq CVx, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν οι νέες δυνατότητες του λογισμικού QLAB, στο οποίο ενσωματώνονται ειδικά σχεδιασμένα καρδιολογικά πακέτα αναλύσεων που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την TOMTEC.

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως, τόσο για τους άνδρες όσο και τις γυναίκες, κυρίως λόγω ανθυγιεινής διατροφής, καθιστικής ζωής και καπνίσματος. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μέχρι το 2030 ο ετήσιος αριθμός θανάτων από 17,5 εκατομμύρια, θα αυξηθεί σε περίπου 23 εκατομμύρια ανθρώπους*. Η Philips, βρίσκεται στο επίκεντρο των καρδιολογικών εξελίξεων, προσφέροντας μια σειρά ολοκληρωμένων λύσεων ιατρικού εξοπλισμού, καθώς και πρωτοποριακές υπηρεσίες υψηλού τεχνολογικού επιπέδου στον τομέα της καρδιολογίας, συμβάλλοντας στην άμεση και αποτελεσματική βελτίωση της πρόληψης και της διάγνωσης, αλλά και της θεραπείας και αποκατάστασης, συνεισφέροντας έτσι σε ένα πιο υγιές μέλλον.

Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, η Philips προσέφερε στους συμμετέχοντες βιωματική εκπαίδευση από τον ιατρό και εκπαιδευτή, Βασίλη Σαχπεκίδη, Επιμελητή Α’ της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων, οι ιατροί είχαν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στη βαθύτερη κατανόηση διαφόρων καρδιαγγειακών νοσημάτων, που απεικονίζονται σε εικόνες 3D και αναδεικνύουν με ευκρίνεια τις δομές της καρδιάς, όπως επίσης, και στην «εξόρυξη» αποτελεσμάτων σχετικά με αυτές. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να εξοικειωθούν και να εξασκηθούν πάνω στο νέο λογισμικό QLAB, μέσω του οποίου η ανάλυση της λειτουργίας της καρδιάς γίνεται εντελώς αυτόματα με το πάτημα ενός πλήκτρου. Στο σεμινάριο συζητήθηκαν επίσης, προκλήσεις ιατρικού περιεχομένου στον τομέα της καρδιολογίας, ενώ με τη λήξη του, οι συμμετέχοντες αξιολογήσαν την εμπειρία τους, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Η Philips, πραγματοποιώντας το 2ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Καρδιολογίας, αποδεικνύει την έμπρακτη στήριξη της στους επαγγελματίες υγείας στον τομέα της θεραπείας καρδιαγγειακών παθήσεων, τόσο σε θεωρητικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο παροχής των κατάλληλων και καινοτόμων εργαλείων για εύκολη και ακριβή διάγνωση, εξατομικευμένη θεραπεία και επιτυχημένη αποκατάσταση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα