Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε στο προσκήνιο για άλλη μια φορά μετά από μια σε βάθος συνέντευξη που έδωσε στον Πιρς Μόργκαν, νωρίτερα φέτος.

Αποκαλύπτοντας τα πάντα, από τη ζωή με τον αλκοολισμό του πατέρα του ως παιδί μέχρι τη μάχη του για να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ο Ρονάλντο μίλησε εκτενώς για την καριέρα του και τι χρειάστηκε να κάνει για να φτάσει εκεί.

Ο Ρονάλντο είναι επίσης γνωστός ως ένας από τους πιο ικανούς ποδοσφαιριστές σωματικά, με την ισπανική εφημερίδα Diario AS να αποκαλύπτει ότι οι ιατρικές εξετάσεις στις οποίες τον υπέβαλε η Γιουβέντους πέυσι, έδειξαν ότι στην ηλικία των 34 ετών έχει τη «φυσική ικανότητα ενός 20χρονου παίκτη».

Τα αποτελέσματα ανέφεραν επίσης ότι έχει «7% σωματικό λίπος, το οποίο είναι περίπου 3% λιγότερο από τον μέσο επαγγελματία ποδοσφαιριστή" και "μυϊκή μάζα 50%, δηλαδή 4% περισσότερο από έναν μέσο ποδοσφαιριστή».

Επιπλέον, την περασμένη χρονιά ανακηρύχθηκε ο ταχύτερος παίκτης στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σημειώνοντας την κορυφαία ταχύτητα των 34 χλμ / ώρα.

Πώς, όμως, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε στην κορυφή της φυσικής του κατάστασης; Μα βέβαια, έπειτα από σκληρή προπόνηση και αυστηρή δίαιτα. Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος- το μυστικό της επιτυχίας του, όπως και άλλων τοπ αθλητών του κόσμου σαν τον ΛεΜπρον και τον Φέντερερ βρίσκεται στη διατροφή του. Πάμε να δούμε, λοιπόν, ποια είναι η διατροφική ρουτίνα του 34χρονου σούπερ σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ο Ρονάλντο, είπε κάποτε ότι κανονικά παραγγέλνει μπριζόλα και σαλάτα όταν τρώει σε εστιατόρια, ενώ στην πραγματικότητα έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση στα ψάρια, σύμφωνα με τον επικεφαλής σεφ της πορτογαλικής εθνικής ομάδας Λουίς Λαβραδόρ.

Όπως αποκάλυψε ο Λαβραδόρ στο Le10Sport μέσω του Insider Business, «Ο Ρονάλντο τρώει όλα τα πιάτα - όντας ένας υπεύθυνος αθλητής - αλλά αυτό που του αρέσει περισσότερο είναι τα ψάρια, όπως ο ξιφίας και το λαβράκι». Μάλιστα, το αγαπημένο του πιάτο είναι μια πορτογαλική συνταγή για μπακαλιάρο με το όνομα «bacalhau a braz», η οποία περιλαμβάνει «κρεμμύδια, πατάτες σε λεπτές φέτες και ομελέτα».

Ο Ρονάλντο έχει πει επίσης ότι «το πόσιμο νερό είναι πολύ σημαντικό» και αποκάλυψε ότι το πρωινό που παίρνει πριν από έναν αγώνα περιλαμβάνει «δημητριακά με γάλα, φρούτα και φυσικά, ψωμί».

«Το φαγητό είναι το καύσιμο που χρειάζομαι για να αποδώσω στο έπακρο. Εάν δεν χρησιμοποιείτε το σωστό καύσιμο, δεν μπορείτε να φτάσετε στο ανώτερο επίπεδο».

Ωστόσο, δεδομένου ότι είναι διαρκώς απασχολημένος με την προπόνηση, τη διαχείριση του brand  CR7, τις υποχρεώσεις των χορηγιών και τις διακοπές με την οικογένειά του, δεν έχει πάντα χρόνο να μαγειρέψει για τον εαυτό του. Όπως είπε στο Eat For Goals: «Τρώω συχνά στο εστιατόριο του συλλόγου ή αλλού με τους φίλους μου».

Το αλκοόλ δεν είναι ένα από τα πάθη του Ρονάλντο, αντίθετα, είναι λάτρης των φρέσκων χυμών και του καφέ. Αγαπάει τον χυμό αχλάδι, μήλο ή ανανά και πίνει πολλά φλιτζάνια καφέ. Επίσης, ο ποδοσφαιριστής είπε επίσης ότι πίνει μεταλλικό νερό, αλλά και άλλους χυμούς, όπως μάνγκο και φράουλα με μπανάνα.

Και παρά την προτίμησή του στους φρέσκους χυμούς, δεν είναι αντίθετος και με τα αθλητικά ποτά που τον βοηθούν να ανακτήσει την ενέργειά του. Ειδικά, κατά τη διάρκεια της προπόνησης με τη Γιουβέντους η οποία παραμένει πρωτοπόρος της Σέριε Α. Mάλιστα, όπως ο ίδιος έχει πει: «Διατηρούμαι ενυδατωμένος με ένα αθλητικό ποτό που μου δίνει ενέργεια για την προπόνηση και τους αγώνες. Έχει ένα μείγμα υδατανθράκων που αυξάνει την αντοχή και έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη από πολλά άλλα αθλητικά ποτά. Περιέχει επίσης ηλεκτρολύτες που βοηθούν στην ενυδάτωση, καθώς και βιταμίνη Β12 που καταπολεμά την κόπωση».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΔΥ: Προληπτικά μέτρα για ταξιδιώτες - Επιδημίες και συμβάντα στον κόσμο
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Παρασκευή
Υπογραφή συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση 8 Κέντρων Υγείας στην 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης