«Νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ». Ακριβώς στο πνεύμα αυτό, η ομάδα MED Runners της Ιατρικής Σχολής Αθηνών συμμετείχε το περασμένο Σαββατοκύριακο 9-10 Νοεμβρίου στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Με 55 συμμετοχές φοιτητών σε όλες τις διαδρομές, εκ των οποίων οι δύο ήταν στην αυθεντική διαδρομή των 42 χιλιομέτρων, οι φοιτητές έδειξαν ότι η δύναμη του μυαλού μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο.

Η αθλητική ομάδα  MED Runners συστάθηκε την ακαδημαϊκή χρονιά 2018-19 και αυτή ήταν η δεύτερη ομαδική συμμετοχή σε διοργάνωση, μετά τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας 2019. Αποτελείται κυρίως από φοιτητές ιατρικής και έχει ως στόχο να παρακινήσει τους φοιτητές να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το τρέξιμο.

Πραγματοποιεί ομαδικές προπονήσεις, ανοιχτές σε όσους θέλουν να γνωρίσουν το τρέξιμο για πρώτη φορά και όσους είναι ήδη δρομείς.

Επόμενος στόχος της ομάδας είναι η δυναμική παρουσία στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας τον Μάρτιο του 2020. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση της ομάδας και τις επόμενες προπονήσεις διατίθενται στην επίσημη σελίδα της ομάδας στο Facebook “Med Runners” και στο Instagram “med_runners”.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα
Καρκίνος μαστού:  Πώς επιδρά στη σωματική και ψυχική ευεξία η σχέση της γυναίκας με τον σύντροφο
Μήπως τρώω πολύ γρήγορα;